duminică, 8 ianuarie 2012

Un general fără respect pentru banii publici
Licitaţie cu dedicaţie la primăria lui Onţanu


Primarul sectorului 2 Neculai Onţanu tratează banii primăriei ca pe banii săi. Adică face ce vrea cu ei. Din păcate nici o instituţie a statului nu a avut curajul să ia la bani mărunţi activitatea primarului Onţanu.
Unul dintre cazurile care denotă modul în care banii publici sunt deturnaţi către firmele căpuşă de partid fără respectarea elementară a legislaţiei achiziţiilor publice şi cu bună ştiinţă a celor implicaţi în atribuirea contractelor de achiziţie publică este legat de bustul de bronz a lui Mircea Vulcănescu .
În data de 1 noiembrie 2009 a fost dezvelit bustul din bronz al lui Mircea Vulcănescu, una din personalităţile reprezentative ale perioadei interbelice, la care au fost prezenţi alături de primarul Onţanu şi directorul general al Administraţiei Domeniului Public, Cristian Lemnaru, ca şi un alt director în cadrul ADP 2, Mircea Frâncu. Interesant este faptul că, potrivit deciziei interne a ADP 2 cu nr.306/03.11.2009, începând cu data de 04.11.2009 se constituie comisia de negociere care va decide alegerea firmei care se va ocupa de amplasarea monumentului din bronz bust al lui Mircea Vulcănescu şi al cărei preşedinte de comisie era chiar Mircea Frâncu (membru UNPR), această decizie fiind semnată, totodată, de către Cristain Lemnaru, directorul general al ADP 2 şi secretar executiv al UNPR .
Aşadar, deşi la data de 1 noiembrie 2009 ( aşa cum se arăta chiar pe site-ul primăriei sectorului 2) a fost dezvelit bustul în bronz al lui Mircea Vulcănescu, actele pentru alegerea câştigătorului procedurii şi negocierea preţului au fost întocmite deabia începând cu această dată, lucru care demonstrează, odată în plus, modul în care acoliţii lui Lemnaru, respectă dispoziţiile legale.
"Organele statului ar trebui să cerceteze activitatea primăriei sectorului 2 pentru a vedea cum au fost cheltuiţi banii publici. Cazul legat de bustul lui Mircea Vulcănescu nu este unul singular. Cred că există multe nereguli la primăria sectorului 2" ne-a declarat Dan Cristian Popescu, preşedintele PNL sector 2.

Dan Zavaleanu
Sursa:
http://www.cotidianul.ro/licitatie-cu-dedicatie-la-primaria-lui-ontanu-169088/