luni, 9 ianuarie 2012

 

Generalii Oprea şi Onţanu rezolvă situaţia din strâmtoarea iraniană Ormuz

Autor

Întrucât prin strâmtoarea controlată de Iran, Ormuz, trece traficul maritim mondial în proporţie de 44%, iar Japonia îşi transportă trei sferturi din importurile totale de petrol, întrucât tot pe aici China îşi navighează şi ea jumătate din necesarul de petrol, iar mesajul candidatei la Primăria Bucureştiului, Sânziana Buruiană, ar putea fi obstrucţionat din cauză că Iranul a interzis internetul, întrucât marina regală britanică şi-a trimis în apele strâmtorii cel mai puternic distrugător, HMS Daring, iar USL va trece prin parlament dosarul strategiei „Opoziţia veghează cu ochii închişi”, deci, întrucât toate cele de mai sus au ajuns pe masa partidului UNPR, acesta a iscat o şedinţă extraordinară.

Primul a luat cuvântul şeful partidului, generalul Gabriel Oprea, care a spus: ce fel de general sunt io, ce fel de grade am pe umeri, de ce-mi iau o căruţă de bani şi ce fapte de vitejie am făcut dacă nu pot rezolva tensiunea din strâmtoarea Ormuz?
Al doilea a luat cuvântul generalul Neculai Onţanu, care a spus: de ce duc io pensionarii din sectorul 2 la Ruse, când pot să-i plimb prin Ormuz, de ce să fac canalizare prin Colentina şi să nu fac în ditamai strâmtoarea şi, nu în ultimul rând, zic şi io ce-a zis Gabi, şeful nostru.
Atentă şi subtilă, ca de obicei, a treia a luat cuvântul Lavinia Şandru, care a spus: păi, ce?, Coşul de Solidaritate nu poate fi exportat şi în strâmtoare, ca să rezolvăm situaţia de acolo? Şi a mai spus: ba da, dragi colegi, şi să ştiţi că aşa cum am făcut acţiunea „Să vizităm Sectorul 3”, aşa putem să venim şi în sprijinul turismului mondial, că doar ne pricepem, adică să facem vizite în strâmtoarea iraniană. Şi pe final: io atât am avut de spus. Aplauze.
Văzând freamătul iscat în partid de greaua problemă mondială a strâmtorii Ormuz, generalul Gabriel Oprea a scos sabia şi a urlat: Mihăilescule, Sârbule, Diaconescule, hai să ne justificăm gradele!!!
Imediat la scara partidului a tras fregata Ferdinand. Onţanu, tot ca să-şi justifice gradele, a dat tonul la cântec. Lavinia Şandru a înţeles mesajul şi a început marşul peunerist „M-a făcut mama general şi mă doare-n cur de voi”.
Târziu, pe seară, vasul a ajuns în strâmtoare. Iranienii, englezii, americanii, pakistanezii, Marea Caspică, kuwaitienii, turkmenii şi Golful Persic au năvălit în mijlocul partidului. Gabriel Oprea s-a pupat cu Golful Persic, Neculai Onţanu cu Marea Caspică, iar Lavinia Şandru a interpretat piesa de teatru „Vă aşteptăm la TVR”, de Marina Almăşan-Socaciu.
Menţionăm că, de bucurie, s-a semnat instantaneu celebra pace irano-americano-peuneristă şi că în Teheran s-a înălţat o ecvestră din bronz reprezentându-i pe Onţanu şi pe Oprea călărind un zero uriaş.

Sursa:
http://www.academiacatavencu.info/actualitate/generalii-oprea-si-ontanu-rezolva-situatia-din-stramtoarea-iraniana-ormuz.html