luni, 16 ianuarie 2012

Militarii în rezervă, Huliganii, Turcescu şi Dan Tapalagă !


Dacă taci-eşti fraier, dacă vorbeşti-eşti anarhist. Cam asta vor să spună pro-băsiştii despre militarii în rezervă! Hotnews spune că suntem vandali!



Interesant la toate evenimentele din ultimele trei zile nu este neapărat modul de desfăşurare a acţiunilor de luptă ale Jandarmeriei. În definitiv ei au acţionat profesionist, în conformitate cu dispoziţiunile şi standardele de operare în vigoare; amplificate puţin şi de rănirea unora dintre colegii lor şi ai noştri, ceea ce în mod evident a creat o anumită stare de nervozitate în rândurile unor oameni, militari ca şi noi, care nu vor altceva decât să-şi câştige şi ei o pâine. Poate doar declaraţia de presă a colonelului Aurel Moise (Jandarmeria Română) a fost cea mai echilibrată: „… şi aceşti trei jandarmi au şi ei familii, copii şi aceleaşi probleme pe care le au cetăţenii, însă au făcut un jurământ să menţină ordinea publică şi liniştea”. Este calculul cel mai simplu al oricărei Puteri: „Convinge-i pe unii că ceilalţi sunt răi!”. „Asmute-i unul împotriva altuia!”

Nu este interesantă nici manipularea Puterii care a preferat să transfere toată responsabilitatea protestelor spre spaţiul tehnic al Jandarmeriei şi nu să explice cauzele politice ale acestor proteste ! Dar, nu-i aşa? Ne-am obişnuit!

Multă lume se întreba de ce „nu iese premierul” să spună „ceva”. Nici asta nu este interesant căci de mulţi ani noi ştim că orice ar spune premierul fie este fals fie este dictat pe diverse bileţele de la Cotroceni! Aşa că protestatarii aveau dreptate să nu strige „Jos Boc!”, ci „Jos Băsescu!” (Chiar, cum ar suna Jos Boc?, unde să mai coboare?)



Celelalte 17 legi ?



Iarăşi neinteresant la aceste proteste este faptul că acelaşi premier a chemat lumea politică la dialog pe tema „legii Sănătăţii”. De parcă lumea ar fi ieşit în stradă doar pentru această  lege care trebuia impusă cu „pumnul în gură” României !

Marea problemă este că actuala faună guvernamentală mai are încă 17 legi de justificat în faţa poporului, cele care au fost „asumate prin răspundere” prin cele 13 acte pseudo-democratice (au fost asumate inclusiv pachete de legi, de aceea numărul lor este mai mare). Dar nici asta nu ne-ar deranja !



Rezerviştii, Turcescu şi un costum roz



Ultima dată când l-am văzut „live” pe Robert Turcescu era într-o zi de mai şi încă mai purta un costum roz. Şi asta era în primăvara lui 2007, chiar înainte de suspendarea preşedintelui, pe vremea când critica Puterea şi-şi manifesta „oroarea” faţă de limitarea democraţiei. Şi se întâmpla asta chiar în zona Palatului Victoria, acolo unde nu Traian Băsescu conducea (el îşi pregătea de fapt ofensiva proprie de la Cotroceni) ci premierul României, adică Tăriceanu (un personaj pe care acuma Robert îl cam scuipă !)

Ce ne deranjează însă este că pe siturile pro-putere, inclusiv în emisiunile lui Turcescu se spunea că cei care ies în stradă sunt „galeriile de fotbal”, „susţinători ai non-taxei auto” şi….”militari rezervişti”.

Despre „huliganii” lui Elena Ceauşescu ştiam (în 1989), despre „golanii” lui Iliescu am aflat (în 1990), dar nu ştiam că şi militarii rezervişti sunt şi ei o categorie asocială (în 2012), care dau cu „pietre” şi care incită lumea la violenţe! Sau om fi ?

Deja Turcescu categoriseşte lumea politică românească în caste? Iar „rezerviştii militari” sunt paria ?

Apropo….pentru cine are date şi informaţii…unde a făcut Turcescu stagiul militar ? Cine ştie, să vină să-mi spună şi mie pe 24 ianuarie la Bucureşti !



Protestele ….şubrezesc puterea – mai ales că suntem în an electoral



Nu o spune Infomondo, ci chiar Dan Tapalagă pe Hotnews: „aceste grupuri violente au fost coordonate de opoziţie, tocmai pentru a obţine imaginile apocaliptice, anarhice, răspândite rapid în toată lumea, cu o Românie care o ia incet pe urmele Greciei, imagini care şubrezesc puterea – mai ales că suntem în an electoral”.

Habar nu avem în ce an s-a  născut Dan Tapalagă, dar suntem convinşi că  anul în care el s-a afirmat „plenar” a fost atunci când Traian Băsescu a venit la putere. Precum un cadou de Crăciun, lui Dan T. i s-a spus: „Hă, hă, hă ….!!”

„Mobilizarea şi organizarea jandarmilor a părut extrem de slabă, disproporţionată în raport cu gravitatea situaţiei, ezitantă. Nu e clar de de la alte proteste mult mai paşnice erau scoşi mii de jandarmi iar acum am vazut în mult mai puţini dacât poate era necesar”. (hotnews.ro)

Deci, trebuiau şi mai multe mii de jandarmi în Piaţa Universităţii: domnului Tapalagă nu-i place democraţia decât aşa cum o vede el ! dar el  îi defineşte altfel pe manifestanţi: vandali !

Tapalagă unde o fi „făcut Armata” ? În acelaşi loc cu Turcescu ?

 

de Petrică Toma

Sursa:
http://militar.infomondo.ro/opinii/militarii-in-rezerva-huliganii-turcescu-si-dan-tapalaga.html#more-11583