vineri, 13 ianuarie 2012




Traian Băsescu - frica, tupeul şi agenda măsluită




Speriat de moarte de protestele populaţiei şi de perspectiva prăbuşirii regimului, Traian Băsescu a făcut un mare pas înapoi. A anunţat printre dinţi propunerea sa de retragere a legii sănătăţii. Adică un „hai sictir" adresat românilor. Asta vreţi, asta aveţi. Golănie curată şi tupeu nemărginit. Românii vor o lege mai bună a sănătăţii, un sistem mai eficient şi chiar un preşedinte mai civilizat. Speriat însă de fierberea populaţiei şi de temperatura de alarmă transmisă de slugoii din serviciile secrete, Traian Băsescu a băgat coada între picioare şi a răspuns populaţiei cu o altă mostră de tupeu. Preşedintele a ieşit pentru a treia oară în mai puţin de patru zile. După ce a făcut-o de oaie intrând într-o emisiune de televiziune şi comiţând un şir de mitocănii la adresa lui Raed Arafat, a încercat să o repare cu o nouă declaraţie. Şi arestările poliţiştilor corupţi şi ale curvelor de pe centură tot dintr-o încercare de a păcăli populaţia fac parte. Chiar şi aruncarea lui Ioan Niculae, a lui Hrebenciuc şi a stenogramelor de cumetrie, chiar şi rejudecările zgomotoase ale vrăjitoarelor tot dintr-o disperată încercare de manipulare fac parte.
SRI-ul şi SPP-ul din redacţiile de televiziuni şi ziare au încercat să acopere şi să deturneze furia românilor. Vineri, în vreme ce lumea fierbea la Universitate, sau joi seara, în timp ce la Târgu-Mureş începea revolta stil Timişoara, câteva televiziuni o ţineau langa cu banii pentru campania electorală a lui Geoană (nici pâs despre banii lui Băsescu şi ai PDL-ului), chiar şi cu binefacerile din proiectul de lege a sănătăţii. Sictir, au spus şi telespectatorii, îngropându-le sub 1% în procente de ordinul zecimilor.
De luni de zile, Traian Băsescu şi serviciile sale secrete încearcă să manipuleze agenda publică, trimiţând populaţia la tot felul de dezbateri, discuţii sau flecăreli cretine. Culmea este că presa a înghiţit cuminte toaste aceste manipulări. Doar tupeul şi dispreţul că toate îi ies indiferent ce face au dus la agresiunea lui Raed Arafat, apărat de populaţie ca un adevărat erou naţional.

Faptul că preşedintele a retras legea nu înseamnă nimic. Încă nu şi-a retras şi tupeul. Ba ne-a înfruntat pe toţi, spunând că populaţia şi specialiştii nu vor schimbarea sistemului. Nimic mai fals! Toţi românii, inclusiv medicii, vor o asistenţă medicală mai bună. Nu vor însă o lege făcută pe şest la Cotroceni, la ordinele lui Băsescu şi băgată pe gâtul României cu un telefon la o televiziune şi cu o conferinţă de presă.
Să nu uităm un lucru. Că abia în ziua în care mii de oameni mărşăluiau pe străzile din Târgu-Mureş şi Cluj, abia în ziua aceea specialiştii din sistem şi din asociaţiile profesionale au fost chemaţi la Ministerul Sănătăţii spre a discuta proiectul de lege. Abia atunci Traian Băsescu şi guvernul au început să priceapă că populaţia nu înghite un proiect doar pentru simplul fapt că aşa l-au dictat marinarul expert Băsescu şi cei din spatele său de la Cotroceni.
Abia acum se poate începe munca la redactarea unui veritabil proiect de lege a sistemului de sănătate. Dar fără comisiile prezidenţiale care îngroapă totul!


Sursa:
http://www.cotidianul.ro/traian-basescu-frica-tupeul-si-agenda-masluita-169639/