marți, 10 ianuarie 2012


Armata organizează licitaţie pentru asigurări de viaţă ale militarilor din Afganistan

Scris de D.S.S.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va organiza, la 27 februarie, o licitaţie pentru furnizarea de asigurări de viaţă personalului aflat în misiuni de luptă, prima plătită companiei câştigătoare fiind estimată la 1,16 milioane de lei pentru o perioadă de doi ani.
Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului MApN care va executa misiuni de luptă se ridică la 80.000 de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini publicat de instituţie pe e-licitatie.ro. În cazul riscului de invaliditate de gradul I şi II, poliţa de asigurare va fi de 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de 40.000 euro.
De asemenea, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, rănire pe timpul şi din cauza acţiunilor de luptă, procesului de pregătire pentru luptă şi îndeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului care au ca rezultat clasarea ca inapt, mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale sau afecţiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv, se mai arată în documentaţia licitaţiei.
Asigurătorul va acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, cele pentru spitalizare/tratament ambulatoriu – 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile şi mai puţin de 3 zile) şi cele pentru medicamente şi tratament în sumă de până la 6.000 euro.
MApN a mai încercat, în 2011, să încheie o poliţă de asigurare de viaţă pentru personalul instituţiei, dar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a anulat, la finele lunii iunie, procedura de atribuire a contractului, estimat la 17,58 milioane de lei pentru 4 ani. La licitaţie s-au înscris Generali, Astra şi asocierea BCR Asigurări de Viaţă şi Omniasig. De-a lungul timpului, printre companiile care au asigurat personalul MApN aflat în misiune s-au numărat Ardaf şi Astra.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/armata-organizeaza-licitatie-pentru-asigurari-de-viata-ale-militarilor-din-afganistan-68122.html