miercuri, 18 ianuarie 2012




2012 = 1990
Virgil Măgureanu conduce încă SRI?


Reporterul care a „făcut" Piaţa Universităţii în 1990, nu are probleme deosebite în ceea ce priveşte relatările din 2012. Pentru că foarte multe evenimente de acum aproape 22 de ani sunt în 2012 parcă trase la indigou. Deci, carnetul cu notiţe de atunci, este valabil şi acum.
10 similitudini dintre Piaţa Universităţii 1990 şi 2012
1990: manifestanţii din Piaţa Universităţii sunt etichetaţi ca fiind „golani" de către vârfurile Puterii.
2012: manifestanţii din Piaţa Universităţii sunt făcuţi „viermi" şi ciumpalaci" de exponenţi Puterii
1990: forţele de ordine anunţă că asupra unor manifestanţi (dar şi la sediul partidelor politice) s-au găsit numeroase arme albe, de foc sau artizanale. Nu se prezintă însă nici un manifestant care să fi fost prin cu vreo armă.
2012: jandarmeria prezintă o „expoziţie" cu un adevărat arsenal „recoltat" de la manifestanţi. nu sunt însă prezentaţi şi „proprietarii" armelor.
1990: ziarul Adevărul (ex Scânteia) citează un miner care declară că Radu Câmpeanu (PNL) şi Ion Raţiu (PNŢcd) mituiesc cu dolari manifestanţii ca să rămână în piaţă.
2012: Evenimentul Zilei citează un taximetrist care susţine că la Otopeni liderii PNL pătesc câte 50 de euro pentru fiecare participant la mitingul USL.
1990: un autobuz al MAI este incendiat şi vina cade pe manifestanţi, fără să existe vreo dovadă; ulterior s-a descoperit că a fost incendiat de serviciile secrete.
2012: un autoturism al unui comerciant este făcut scrum la 500 de metri de perimetrul manifestaţiei; şi acum vina cade pe manifestanţi fără să existe vreo dovadă.
1990: minerii şi forţele de ordine declară presei că au fost depistaţi manifestanţi având droguri asupra lor. Nu este prezentat nici un „drogat".
2012: jandarmeria oferă televiziunilor, zilnic informaţii privind reţinerea unor manifestanţi găsiţi cu droguri asupra lor. Nu se dă nici un nume.
1990: TVR (post aservit puterii) prezintă gros-planuri şi declaraţii de la persoane aflate la marginea societăţii aciuite prin Piaţa Universităţii.
2012: televiziunile din siajul puterii, dar şi una neafiliată nu ratează pe foarte puţinii cocalari sau ciudaţi din piaţă şi le bagă microfonul în gură pentru declaraţii „la cald".
1990: un fruntaş ţărănist este agresat de un grup de manifestanţi, care clamează „nu suntem partide"
2012: fruntaşul PNL Ludovic Orban este agresat de un grup de manifestanţi care a lansat lozinca PDL=USL=mizerie, adică echivalentul agresorilor din 1990.
1990: pe fondul violenţelor şi ciocnirilor dintre manifestanţii diversionişti şi forţele de ordine, sunt loviţi, băgaţi în dube şi duşi la poliţie manifestanţi paşnici, fără vreo legătură cu incidentele.
2012; în urma altercaţiilor dintre manifestanţii tulburenţi (ultraşi şi anarhişti), sunt luaţi în bastoane şi duşi cu duba la poliţie numeroşi manifestanţi paşnici sau simpli trecători.
1990: agitatorii şi diversioniştii din Piaţa Universităţii deteriorează staţii ITB şi incendiază mobilier stradal. Presa servilă Puterii acuză în masă pe manifestanţii paşnici şi Opoziţia.
2012: un grup de 20 de tineri fac nestingheriţi ravagii în Piaţa Unirii, Evenimentul zilei titrează: „Opoziţia şi ultraşii tranformă protestele în violenţe"
1990: presa de opoziţie publică aproape zilnic agenţi ai SRI sau foşti securişti infiltraţi printre manifestanţi.
2012: Antena 3 prezintă instantanee cu şefi ai jandarmilor, în civil, amestecaţi cu manifestanţii, iar două ziare independente scriu despre SRI-işti disimulaţi în manifestanţi.

Lucian Gheorghiu

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/virgil-magureanu-conduce-inca-sri-170185/