marți, 10 ianuarie 2012




Jurnalişti rupţi în fund, nu rupţi de realitate



Traian Băsescu le-a transmis studenţilor români care învaţă în străinătate că România reală nu este cea prezentată de mass-media. Preşedintele PDL al României, Traian Băsescu, le-a spus studenţilor că lucrurile sunt prezentate deformat din cauză că, de cele mai multe ori, jurnaliştii „înţeleg greşit sau nu înţeleg deloc" ce se întâmplă.
În proporţie de 95%, jurnaliştii trăiesc de la un salariu la altul. La fel ca majoritatea românilor, angajaţii din presă au probleme în a-şi plăti ratele la bănci şi facturile la întreţinere. Jurnaliştii au copii care trebuie purtaţi la şcoală, părinţi care nu pot trăi din pensie şi rude care au rămas fără serviciu ori care primesc lefuri de mizerie. Angajaţii din presă au cunoştinţe ale căror firme trebuie să cotizeze la cei aflaţi la putere dacă nu vor să aibă probleme cu inspectorii diferitelor instituţii ale statului de drepţi. Angajaţii din presă fac şi ei turul hipermarketurilor în căutarea de promoţii şi se îmbracă de la magazinele second-hand.
Aceşti jurnalişti rupţi în fund şi flămânzi sunt trimişi pe teren pentru a scrie despre vizitele de lucru ale Elenei Udrea. Jurnaliştii văd cu ochii lor hainele de mii de euro cu care este îmbrăcată doamna Udrea şi cum primarii obedienţi scot din casă toate bătrânele fără dinţi în gură pentru a o aplauda pe cea sosită cu o maşină de lux ca să taie o pamblică. Aceşti jurnalişti rupţi în fund şi flămânzi sunt trimişi la conferinţele de presă în care domni mirosind a parfumuri de sute de euro şi purtând ceasuri de mii de euro vorbesc relaxaţi despre marile realizări ale regimului Băsescu. Dar şi despre cât de ticăloşi, incompetenţi şi imaturi sunt cei din opoziţie. Jurnaliştii rupţi în fund şi flămânzi au informaţii legate de inutilitatea unor proiecte promovate de autorităţile locale şi centrale, şi despre comisioanele pe care le plătesc firmele desemnate să facă lucrările.
Studenţii români care învaţă în străinătate şi care vor să afle dacă Traian Băsescu a avut dreptate atunci când a spus că jurnaliştii „înţeleg greşit sau nu înţeleg deloc" ce se întâmplă trebuie să se întoarcă în ţară şi să se angajeze în presă. Dar nu în presa aservită Puterii.

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/jurnalisti-rupti-in-fund-nu-rupti-de-realitate-169247/