luni, 9 ianuarie 2012




Austeritate să fie, dar nu pentru PDL!
Primăria Slatina construieşte parc nautic de 4,9 milioane euro


Pe ultima sută de metri a anului trecut, Moş Crăciun Boc şi Crăciuniţa Udrea au fost extrem de darnici cu pedelistul Darius Vâlcov, primarul municipiului Slatina. Avalanşa de cadouri sub formă de milioane de euro s-a datorat probabil şi pentru că a sa consoartă, traseista politică Lavinia Şandru, a trecut la vedere, cu arme şi bagaje, în tabăra puterii, via UNPR.
Obedienţa primarului Slatinei şi a soţiei sale, convertită (a câta oară?!) la băsism, a fost premiată aşadar cu aprobarea unor proiecte aiuristice de milioane de euro.
Astfel, chiar în ultimele zile ale lui 2011, pe SEAP au fost publicate trei anunţuri de intenţie, prin care primăria condusă de Vâlcov informează demararea procedurilor de atribuire pentru patru contracte în valoare totală de 46,01 milioane lei, adică aproximativ 10,6 milioane euro.
Primul şi cel mai caraghios proiect pentru care Primăria Slatina anunţă că va cheltui 21.472.090 lei (4,9 milioane euro) este cel al construirii unui "parc nautic şi de agrement în Municipiul Slatina". Aşadar, Slatina, unul dintre cele mai sărace oraşe din sudul României, duce lipsă de locuri de muncă, de drumuri şi şcoli civilizate sau de spitale bine dotate, dar nu mai poate supravieţui fără un parc nautic! Turismul e în floare la Slatina şi acest Saint Tropez din Oltenia are musai nevoie de parc nautic. Cel puţin asta se înţelege din explicaţiile referitoare la condiţiile contractuale, acolo unde se specifică faptul că acest proiect (finanţat din bani europeni şi din fonduri de la bugetul de stat) este dedicat "modernizării infrastructurii de turism şi creşterii calităţii serviciilor turistice".
Şi asta nu e tot! Primăria pedelistului Darius Vâlcov a mai postat încă trei anunţuri pe SEAP pentru demararea lucrărilor de "reabilitare a străzilor, a spaţiilor verzi şi mobilierului urban", în trei zone ale municipiului pe care îl conduce ca pe propria sa moşie. Nici nu-i de mirare că şi Vâlcov s-a apucat de plantat iarbă scumpă şi de pus bănci costisitoare, având în vedere că reabilitarea spaţiilor verzi şi înlocuirea mobilierului urban sunt afaceri în care baronii PDL şi clientela pedelistă s-au specializat.
Suma totală alocată pentru cele trei contracte este de 23.854.000 lei, însemnând 5,4 milioane euro. Şi aceste trei contracte sunt finanţate jumătate din fonduri europene şi jumătate din fonduri de la bugetul de stat.
Carevasăzică, onor guvernul PDL-Boc a comasat alegerile pentru că nu sunt bani şi astfel se face o economie de vreo 20 milioane de euro, dar în timpul ăsta aruncă zeci de milioane de euro primarilor din PDL şi UNPR, bani cu care baronetul local va construi parcuri nautice şi bazine inutile, în zone moarte din punct de vedere turistic, şi va înlocui iarba şi băncile din parcuri, la fel inutil. Inutil pentru populaţia din comunităţile respective, dar extrem de util pentru buzunarele de partid şi pentru conturile clientelei pedeliste.

Cristina Horvat

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/primaria-slatina-construieste-parc-nautic-de-49-milioane-euro-169175/