duminică, 22 ianuarie 2012

Crucişătorul american USS Vella Gulf în portul Constanţa. Vasul este echipat cu sistemul antirachetă AEGIS

Scris de : D.S.S.

Nava americană “USS Vell Gulf” , aparţinând flotei a 6 a a SUA, a ancorat duminica, în portul Constanţa unde timp de trei zile va efectua exerciţii comune cu fregata “Regina Maria” şi un elicopter al Forţelor Navale Române.
Echipajul crucisatorului american este format din 400 de membri , ofiteri, maistri militari si marinari. USS Vella Gulf face parte din flota celor 21 de nave americane care poarta la bord rachete dirijate si este echipat cu sistemul de aparare antiracheta dupa modelul celui care vor fi ampasat terestru si la baza de la Deveselu. Crucișătorul american USS Vella Gulf este echipat cu sistemul de apărare antirachetă AEGIS.
Construită în urmă cu 20 de ani, nava Vella Gulf are un deplasament de 11.373 tone, 173 metri lungime, 16,8 m lăţime şi un pescaj de 10,2 m. Viteza maximă atinsă este de 32,5 noduri, asigurată de patru turbine cu gaz de 80.000 CP. O navă din aceeaşi categorie , „USS Monterey” , a vizitat portul Constanţa în luna iunie a anului trecut ,la bordul ei aflându-se chiar comandantul Flotei a 6 a americană, amiral Harry B Harris.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/cruci%C8%99atorul-american-uss-vella-gulf-in-portul-constanta-vasul-este-echipat-cu-sistemul-antiracheta-aegis-70344.html