luni, 9 ianuarie 2012

Pentru ce vrea Băsescu consilieri ?

- Conspect -

Scris de: Marin Neacşu
 
AŞA ARATĂ O NEVASTĂ DE FOST CONSILIER PREZIDENŢIAL.
CONSILIERUL A PLECAT, LA COTROCENI MAI MERGE DOAR NEVASTA   

Domnul Băsescu  nu şi-a pierdut ceea ce- cred unii- se numeşte simţul umorului, dar eu aş defini ca lipsă de respect, ca să nu folosesc un termen legat de bun simţ. Într-un speech adresat tinerilor absolvenţi sau studenţi ai facultăţilor din afară,cu ocazia  Galei Ligii Studentilor Români din străinătate,  Băsescu , printre hăhăituri, le-a adresat câteva cuvinte. Am ascultat prima oară ştirea la un post de radio,   în maşină şi acolo am auzit şi deja celebrele hăhăituri care însoţesc invariabil toate perlele fostului marinar. Dacă aş fi citit doar presa, nu aş fi avut imaginea completă a spiritului‚în care a fost prezentat discursul. Îmi amintesc că pe vremea degeaba împuşcatului toate discursurile şi cuvântările erau împănate în presă cu „aplauze prelungite,” „ovaţii,”” aplauze furtunoase”, „se scandează  Ceauşescu şi poporul” etc. Pe atunci, aceste inserări mă enervau. Unii colegi au păţit-o din cauza acestor adaosuri. Eram obligaţi să conspectăm aceste cuvântări, şi mulţi colegi puneau câte un soldat cu scris mai citeţ să le scrie în caietul de conspecte aceste cuvântări. Ei bine, mulţi s-au făcut de râs când la controale se constata că soldatul le copiaseră chiar şi aceste informaţii. Aşa se deconspirau cei care în loc să conspecteze, puneau soldaţii să le copieze din ziar. Ei bine cred că ar fi momentul ca – pentru o bună informare a cititorului  cu privire la atmosfera în care s-a produs „întâmplarea”, presa scrisă, să menţioneze şi la cuvântările marinelului, momentele de hăhăeli prelungite”, „hăhăieli furtunoase” „ se hăhăie”, sau  „se huiduie,” „se fluieră”, “se aruncă cu roşii “ în funcţie de situaţie. Dacă speech-ul are loc în cadru oficial sau la taberele de vară ale PDL se aplică primele, iar  dacă se întâmplă afară (e adevărat, din ce în ce mai rar) atunci se vor trece ultimele precizări.
În fine trecând peste această propunere, revin la evenimentul în sine. Am să încerc să conspectez din speechul marinarului preşedinte, aşa cum ar fi cospectat un fost soldat :
1.     "Mă văd nevoit să vă spun câte ceva despre România, care vreţi să vă primească înapoi ( hăhăhăhăhă). Ea vă aşteaptă, nu-i mai cereţi să vă primească înapoi"( se hăhăie ameninţător)
2.       "Poate că universităţile sau companiile, sau institutele de cercetări nu vă oferă laboratoarele moderne pe care le aveţi în străinătate( hăhăieli de satisfacţie ), dar astăzi puteţi accesa bani europeni ( hăhăieli prelungite, se scandează: “Boc, Băsescu şi cu UE, ne dă bani de unde nu e” ) pentru proiecte de cercetare, care includ dotarea laboratoarelor şi finanţarea cercetării ( urale , se aruncă priviri cu subânţeles, se scandează: Băsescu şi Boc , nu ne mint de loc ) timp de cinci, şase ani. Iată un răspuns la «Primiţi-ne acasă» (hăhăhăhăhăhă, se scandează: Nea Băsescu nu ne lasă, ne primeşte iar acasă)"
3.       "În zilele următoare, dacă există trei absolvenţi de studii superioare, care acceptă salariul unui secretar de stat din România (hăhăhă furtunos ) sigur, maşină şi secretară,(hăhăhăhăhă se scandează : la Băsescu’n prag de seară,3 masini şi-o secretară ) sunt gata să angajez fără concurs, doar în baza diplomei de absolvent de facultate în străinătate,(hăhăit prelungit, se scandează : dacă vrei serviciu’n  ţară, trebuie să’nveţi afară ) trei tineri pe funcţie de consilier de stat (hăhăieli prelungite până la delir)"
4.       "Preşedintele te poate chema în orice moment să-ţi dai cu părerea (hăhăhăh) despre orice lucru din lumea asta şi din ţară,(hăhăhăhăhă) că vrea o (hăhăhăhă) idee. Ce face cu ea,(hăhăhăhăhăhă) e treaba lui( se scandează : secretaro, du-ţe iute  la Băsescu , că… te-ntreabă, doar ca să se afle-n treabă), dar consilier la Preşedinţie este o funcţie importantă"( hăhăhăhhă, se scandează: dacă vrei consilier,musai să ai nervi de fier).

Cam aşa ar fi conspectat un soldat pe vremuri  recentul discurs al co(tro)ceanului.
Dacă era după mine , eu aş fi trecut doar aspectele esenţiale:
Care sunt acestea puteţi afla, dând clik pe: