marți, 17 ianuarie 2012

Convocare miting


SCMD va participa la miting, în Piaţa Universităţii, 
joi, 19.01.2012, orele 17.00
În baza hotărârii Comitetului Director din seara zilei de 16.01.2012 şi a solicitării organizatorilor, membrii SCMD vor participa la mitingul organizat în Piaţa Universităţii, în ziua de 19.01.2012, orele 17.00.
Filialele SCMD din judeţe se vor deplasa la Bucureşti împreuna cu filialele organizatorilor, numai dacă organizatorii le vor contacta.
Toţi membrii SCMD care vor participa la acest miting vor purta insemnele SCMD.
Locul de adunare stabilit este Piaţa Universităţii, în jurul fântânii de la Facultatea de Arhitectură.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


Membrii de sindicat din Filiala Sector 5 care vor să se alăture participanţilor la marşul organizat de USL în ziua de joi, 19.01 a.c. sunt aşteptaţi la Arcul de Triumf. Afluirea demonstranţilor spre Piaţa Universităţii va începe la ora 15,00. 

Biroul Operativ al Filialei Sector 5 a SCMD

Pentru a nu fi  puşi în situaţii neplăcute pe timpul participării la acţiunile din ziua de 19.01.2012 sau a celor următoare, vă propunem să ţineţi cont de sfaturile din 

MICUl GHID AL DEMONSTRANTULUI SPONTAN 

1) Nu mergeti singur la demonstratie. Daca nu aveti cu cine sa mergeti, de cum ajungeti acolo, faceti cunostinta cu cei din jur. Numele mic este suficient. 

2) Retineti numele celor din jur. Acest lucru va da un sentiment justificat de forta a grupului.

3) Fotografiati, la randul dumneavoastra, pe oricine va fotografiaza. Faceti acest lucru cat mai vizibil pentru cel fotografiat de dumneavoastra. In majoritatea cazurilor, va disparea imediat ce vede ce-i faceti.

4) Relatati frecvent, pe telefon sau internet, ce vi se intampla, chiar daca evenimentele nu vi se par memorabile. Relatati ceea ce vedeti, nu ceea ce auziti de la altii. Faceti eforturi ca fortele "de ordine" sa vada ca activitatea lor este documentata de protestatari.

5) Daca sunteti interpelat direct de un agent "de ordine", inainte de orice, inclusiv inainte de a va prezenta sau de a raspunde la interpelare, determinati-l sa se identifice cu numele si alte date de identificare. Daca intervine al doilea, faceti acelasi lucru. Nu interactionati cu politisti sau jandarmi, ori civili care nu se identifica personal, nu cu functia sau gradul. Retineti-i numele. Eventual, inregistrati interpelarea. Daca refuza sa se identifice, refuzati orice contact verbal cu acesta. "Nu discut cu anonimii!" Veti constata ca, in majoritatea situatiilor, veti fi lasat/lasata imediat in pace.

6) Alegeti-va un motiv pentru care va aflati acolo. Sau o lozinca. Sau un obiect al protestului. Comunicati acest motiv celor din jur, fara sa va asteptati ca acestia sa adere imediat la obiectivul dumneavoastra. Acceptati ca ceilalti sa aiba alte obiective, lozinci sau teme de protest. Nu intrati in contradictie cu nimeni ca motivul dumneavoastra este mai temeinic decat al celuilalt. Eventual, propuneti scandarea lozincii celuilalt, apoi a dumneavoastra.
7) Refuzati orice discutie cu fortele de ordine privind motivul prezentei dumneavoastra la demonstratie. Nu este treaba lor! Daca va intreaba despre organizarea manifestatiei, nu trebuie sa stiti nimic, atata vreme cat aveti o pornire spontana sa fiti acolo.

8) Nu este treaba dumneavoastra sa stiti daca demonstratia este sau nu autorizata. Dumneavoastra aderati la idei, nu la activitati ale primariei sau prefecturii.
 
Hari Bucur-Marcu