vineri, 27 ianuarie 2012


De ce ar trebui să-i mulţumească Băsescu lui Iliescu

Scris de : Roland Catalin Pena


„Intervenţia cu românii” a preşedintelui a fost mai neutră decât Elveţia. Corectă, dar nu a adus nimic nou. Nici măcar nu a semănat a producţie marca Băsescu.
După ce cu o seară înainte, când îşi şi anunţase ieşirea publică faţă de proteste, lăsase să se înţeleagă că ar exista oareşce legături între mişcările stradale şi axa Voronin-Iliescu-Ponta-Antonescu-Dogaru, mă aşteptam să dezvolte subiectul. Credeam că o să aud, din gura şefului statului, care sunt interesele lui Voronin, şi pe cale logică ale stăpânilor acestuia de la Moscova, în destabilizarea României. Că o să ne spună ce rol joacă Dan Voiculescu, cine îl sponsorizează pe politrucul Dogaru, cum mai complotează Ion Iliescu fără polipul din colon, ce sponsorizări a mai primit Ponta. Sau măcar de ce nu s-a trezit Crin ca să ajungă la întâlnirea liderilor USL cu ambasadorii ţărilor UE acreditaţi la Bucureşti.
Când colo, era să scriu colon, ne-a zis că nu e dictator, că partidele sunt rele, că o ducem prost… Aaa, şi că nu demisionează. Păi dacă îl punea Aghiuţă să facă asta, atunci era de o mie de ori mai trădător decât l-a făcut dumnealui pe Rege. Una peste alta, a vorbit ca şi cum ar fi tăcut.
Revenind la titlu, răspunsul e pur şi simplu următorul: Acum tragem ponoasele păcatului originar al instalării la putere, în locul lui Ceauşescu, a lui Iliescu.Însă dacă Iliescu şi comuniştii lui nu confiscau Revoluţia din 1989, nici Băsescu nu ar fi existat, în vecii vecilor. D-aia ar trebui să-i arunce măcar un mersi, fie şi-n sictir.
Vorba cuiva, persoană importantă, nu spui cine: „Ce blestem o fi pe poporul ăsta să aleagă între doi foşti comunişti, Năstase şi Băsescu?”.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/opinie/de-ce-ar-trebui-sa-i-multumeasca-basescu-lui-iliescu-71276.html