duminică, 8 ianuarie 2012


Ancheta în cazul tragediei aviatice de la Tuzla, în care au murit 12 militari, va fi reluată


Judecătorii Tribunalului Militar au cerut noi investigaţii în dosarul Tuzla, după ce rudele unora dintre cei 12 militari decedaţi în urma prăbuşirii avionului AN-2, în luna iulie 2010, au contestat rezultatele anchetei.
Familiile militarilor decedaţi cer să afle cauzele reale ale accidentului, informează Realitatea TV.
Un avion AN-2, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, s-a prăbuşit la 5 iulie 2010, pe aerodromul Tuzla. În catastrofa aviatică şi-au pierdut viaţa patru militari din cadrul Forţelor Aeriene şi opt din cadrul Forţelor Navale, cu vârste între 22 şi 49 de ani.
Anchetatorii au stabilit că prăbuşirea avionului militar s-a produs din cauza unor defecţiuni tehnice (cedări de material), defecţiuni care nu puteau fi prevăzute.
Imediat după producerea accidentului de la Tuzla, în iulie 2010, avioanele AN 2 au fost oprite de la zbor, iar în prezent s-a decis ca acestea să nu mai fie folosite de Armata Română.


Sursa:
http://www.jurnalul.ro/observator/ancheta-in-cazul-tragediei-aviatice-de-la-tuzla-in-care-au-murit-12-militari-va-fi-reluata-600798.htm