sâmbătă, 28 ianuarie 2012


Declarație-surpriză
Marko Bela: Ar fi util să organizăm cât mai repede alegeri parlamentare



Vicepremierul Marko Bela vede organizarea de alegeri anticipate ca "una din soluţiile" care pot fi oferite la "gradul mare de nemulţumire din jurul nostru".
"Deci alegerile locale vor avea loc în iunie, pot sa declar că acest lucru este sigur şi putem să ne pregătim în acest sens. În legătură cu alegerile parlamentare, eu aş putea să accept să le programăm mai devreme, mai aproape de alegerile locale, acest fapt este posibil doar prin alegerile anticipate, pentru aceasta toate partidele trebuie să fie de acord în acest sens, ar trebui să ne înţelegem în această chestiune", a declarat Marko Bela pentru televiziunea Transilvania, arătând în acelaşi timp că în UDMR încă nu a avut loc o consultare şi nu s-a luat o decizie în chestiunea alegerilor anticipate.
"Motivul pentru care cred că putem să pornim pe o astfel de soluţie este gradul mare de nemulţumire din jurul nostru, mulţi contestă activitatea, soluţiile, ideile şi comportamentul liderilor politici iar în astfel de momente este util să organizăm cât mai repede alegeri pentru ca societatea să-şi exprime opinia: pe cine doreşte şi pe cine nu. Dar această soluţie este doar o posibilitate", a declarat preşedintele onorific al UDMR, Marko Bela, la Televiziunea Transilvania.

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/marko-bela-ar-fi-util-sa-organizam-cat-mai-repede-alegeri-parlamentare-171089/