vineri, 27 ianuarie 2012




Primarul Timişoarei denunţă încălcarea Constituţiei
"Jandarmeria a cerut să nu autorizez mitingurile"


Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat joi, în plenul şedinţei Consiliului Local, că Jandarmeria i-ar fi cereut să nu mai autorizeze mitingurile în Piaţa Operei. "Voi autoriza aceste mitinguri", a spus primarul Ciuhandu. În cele două săptămâni de proteste desfăşurate, până acum, în capitala Banatului, nu s-au înregistrat nici un fel de evenimente nedorite între manifestanţi şi jandarmi.
În contradicţie cu primarul Ciuhandu, comanda Jandarmeriei spune că în mod oficial ei nu au exprimat o astfel de solicitare. Aşadar, protestele vor continua la Timişoara până în data de 22 februarie, deşi numărul participanţilor este în scădere. "Mi-a greu să particip la proteste alături de revoluţionari compromişi încă din 1990, sau mai târziu, atunci când unii dintre actualii lideri ai străzii erau «geambaşi» de terenuri, primite pe Legea 42", spune unul dintre manifestanţii care au renunţat să mai meargă în Piaţa Operei, deşi revendicările sale au rămas aceleaşi.
În cea de-a 14-a zi de protest, manifestanţii au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale şi au simulat cu ajutorul unui sicriu şi al unei fotografii a preşedintelui o înmormântare prezidenţială. În acelaşi sicriu, care a fost purtat de manifestanţi prin Piaţa Operei, se afla şi o poză a prim-ministrului, Emil Boc, iar din recuzita care însoţea cortegiul funerar nu lipseau lumânările şi tămâia, dar şi o bocitoare de ocazie.

Sergiu Miat

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/jandarmeria-a-cerut-sa-nu-autorizez-mitingurile-170943/