joi, 5 ianuarie 2012

Cu legea-n cap

 Scris de: Hari Bucur-Marcu


Anul acesta 2012 ne va da cu legea-n cap multora dintre noi. Unele legi, deja „votate” prin nevotul puterii și promulgate de stăpânul ei, cum este legea educației, vor intra în aplicare și, cu ocazia aplicării, ne vom da seama cât de prost sunt ele croite. Altele, apărute tot așa, cu forcepsul legiuitorului neîndemânatic, sunt declarate, dacă nu avortone, cel puțin inoportune, „din rațiuni financiare”, iar aplicarea lor este amânată pentru la paștele cailor, cum este legea salarizării unitare.
Dar vom avea și legi noi.
Eu cunosc mai bine cazul legii apărării naționale, ce va ajunge pe „masa de lucru” a parlamenarilor de cum vor merge aceștia la acel lucru. Ea este o lege foarte proastă, anticonstituțională, anti-NATO și neaplicabilă sau impracticabilă, la propriu.
La vremea când ea se mai afla la Ministerul Apărării Naționale, am semnalat aceste lucruri, cu argumente detaliate, în cadrul procesului de dezbatere publică a proiectelor de legi. Am primit răspuns de la „autorii” textului de lege că nu vor ține seama de observațiile mele și că legea va rămâne cum este, pe baza unui singur argument: că este prevăzută în Programul de guvernare, la capitolul modificări ale legislației.

Citeşte continuarea pe:  http://haribm.blogspot.com/2012/01/cu-legea-n-cap.html