joi, 19 ianuarie 2012


Protestele i-au dat peste cap planurile Elenei Udrea

Ministerul Turismului nu a mai ţinut Gala Premiilor Turistice din România, deşi avea şi banii, şi organizatorul

Autor: ELENA STAN
Gala Premiilor Industriei Turistice din România, care trebuia să aibă loc ieri în Bucureşti, s-a amânat pe o perioadă nedeterminată. Motivele pentru care evenimentul a fost suspendat nu se cunosc, însă acestea ar putea avea legătură cu protestele din ţară, derulate în ultimele şase zile. „Dorim ca evenimnetul să reprezinte cu adevărat un moment de bucurie şi de recunoaştere a contribuţiei celor care s-au implicat în dezvoltarea turismului. Acest eveniment va avea loc atunci când vor fi întocmite toate condiţiile propice organizării lui”, ne-a declarat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Este surprinzător că evenimentul nu a mai avut loc, deoarece existau şi banii, şi contractul cu firma care trebuia să îl organizeze. În plus, evenimentul fusese deja anunţat, cu mare bucurie, de Elena Udrea. „Avem Gala Premiilor Turistice Ro­mâ­neşti la 19 ianuarie, eveniment cuprins în planul de acţiuni de mar­ke­ting al ministerului. Am vorbit despre el, ni l-am dorit şi am reuşit în acest an să organizăm această gală, care recunoaşte contribuţiile la dezvoltarea turismului românesc pe fiecare domeniu”, a afirmat Elena Udrea în data de 10 ianuarie, după şe­dinţa Consiliului Consultativ din tu­rism. Entuziasmul ministrului a dis­părut subit după ce demisia doctorului Raed Arafat i-a scos pe oameni în stradă, iar numele Elenei Udrea a apărut din ce în ce mai des pe pancartele protestatarilor din întreaga ţară alături de clasicul „Jos Băsescu!”.
În ultimele şase zile, doamna mi­nis­tru al Turismului, Elena Udrea, a uitat şi de blogul personal, unde se lăuda cu realizările sale, şi de Facebook, unde posta aproape zilnic poze cu ea. De şase zile, Elena Udrea pare că a dispărut din viaţa publică. Pre­zen­ţa sa la şedinţa de guvern de miercu­ri a fost discretă, iar programul ministrului de pe site-ul MDRT, altă­dată bogat în activităţi, consem­nea­ză doar participarea acesteia la şe­dinţa de guvern în datele de 11 şi 18 ianuarie. Elena Udrea nu a ieşit pu­blic nici pentru a-şi apăra Legea pu­blicităţii stradale, declarată neconstituţională miercuri de Curtea Consituţională. Legea publicităţii stradale este unul dintre proiectele de suflet ale Elenei Udrea.

Gală bugetată, contract pe termen lung
Gala Turismului face parte dintr-un contract de promovare internă a turismului. „Valoarea alocată contractului pentru organizarea Galei Premiilor Industriei Turistice din România, la Bucureşti, este de 356.232,99 de lei fără TVA. Costurile galei nu pot fi comunicate în acest moment, având în vedere că evenimentul nu s-a desfăşurat şi nu au fost emise facturi. Pentru organizarea acestui eveniment a fost contractată, în urma unei licitaţii deschise, asocierea alcătuită din firmele Publi Media Business, Sunmedair Travel &Tourism Services în baza acordului cadru nr. 419/17.11.2011 încheiat între aceasta şi MDRT, potrivit instituţiei.

În cadrul Galei vor fi oferite premii pentru: ambasadorul turismului românesc, contribuţie specială la dezvoltarea turismului românesc, contribuţie specială la promovarea brandului turistic al României, hotelul anului 2011, touroperatorul anu­lui 2011, destinaţia turistică a anu­lui 2011; Pensiunea turistică a anu­lui 2011, investiţia anului 2011 (pu­blică şi privată), jurnalistul anului 2011. Premiile vor consta în dip­lo­me şi trofee”, potrivit MDRT.
Asocierea menţionată mai sus se va ocupa timp de trei ani cu organizarea evenimentelor de promovare şi dezvoltare a destinaţiilor şi produselor turistice, derulate de MDRT în ţară. Valoarea contractului semnat de MDRT cu Asocierea este de 17,2 mi­lioane de lei (peste 4 milioane de euro), potrivit reprezentanţilor instituţiei. „Obiectul acordului-cadru constă în prestarea de servicii privind or­ganizarea evenimentelor de promovare şi dezvoltare a destinaţiilor şi produselor turistice, derulate de Mi­nis­terul Dezvoltării Regionale şi Tu­rismului în ţară pe o perioada de 3 ani de la semnarea Acordului-cadru, în­ce­pând cu anul 2011”, potrivit MDRT. Pentru desemnarea organizatorului evenimentelor menţionate mai sus a fost organizată o licitaţie la care au fost înregistrate opt oferte.

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/observator/protestele-i-au-dat-peste-cap-planurile-elenei-udrea-601982.htm