miercuri, 25 ianuarie 2012

Cristian Tudor Popescu: "Băsescu nu e dictator. Dar mârlan este? Arogant este? Nesimţit este?"

 Foto: Lucian Alecu / Intact Images 


Editorialistul Cristian Tudor Popescu a radiografiat, la Realitatea TV, discursul preşedintelui  şi consideră că, din păcate pentru ţară, România este condusă în cel mai antidemocratic mod. Ca o navă...
Dacă o televiziune se gândea să monteze un ecran în Piaţa Universităţii, ar fi fost interesant pentru domnul Băsescu  să vadă reacţia acelor oameni. Nu cred că vreunul din oamenii care se află în frig li-a schimbat părerea în legătură cu Băsescu. Dimpotrivă. Enervarea populaţiei a crescut. A fost un discurs pentru nucleul său de simpatizanţi.

Marţi sugera scenarii fantasmagorice, azi a încercat să se detaşeze de întreaga clasă politică, inclusiv PDL. Băsescu nu este arogant, este deasupra tuturor.

În încercarea de a se descotorosi de propriul parid a spus că dacă el conducea PDL, era mult mai bine. Înseamnă că Boc a condus cel puţin prost. Nu spun că Boc este prost, deşi domnul preşedinte asta sugerează.

Constat că are o incontinenţă logică. Îi scapă judecăţile. Îi înţelege pe cei nemulţumiţi, dar ar fi bine să vină societatea civilă de bună calitate. Eu nu spun că e dictator. Dar arogant este? Dar nesimţit este? Mârlan este? De şapte ani, îl auzim pe preşedinte că greşeşte. În mandatele sale nu a înflorit corupţia?

Ce exemplu mai bun de instituţie non-democratică mai doriţi? Aceasta este nava. Pe navă nu se conduce prin vot. Acolo conducătorul navei decide. România se conduce ca o navă. Ar fi mai bine să îşi ia un iaht.

Nu mi se pare deloc dispus la dialog.


Sursa:
http://www.jurnalul.ro/politica/ct-popescu-basescu-presedinte-nava-602501.htm