marți, 31 ianuarie 2012


Înalta Curte legitimează furtul Robertei Anastase în Parlament


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis azi să menţină soluţia de neîncepere a urmăririi penale dată de Parchetul General în cazul Robertei Anastase. Iniţial, plângerea penală a Fundaţiei Facias pentru măsluirea votului la Legea Pensiilor a primit NUP şi a fost contestată de către cei care au formulat-o. 
În plângere se arăta că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, sub pretextul defectării sistemului de vot electronic, a validat realizarea votului la Legea sistemului unitar de pensii, prin ridicarea mâinii. S-a aratat că, prin aceasta modalitate, a mărit intenţionat numărul votanţilor cu scopul realizării cvorumului legal, deşi, în realitate, nu era întrunită majoritatea necesară. 
"Din analiza materialui administrat în cauză a rezultat că nu a fost comisă o faptă prevăzută de legea penală sub aspectul lipsei cvorumului de şedinţă, deoarece Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede procedura de urmat pe parcursul desfăşurării activităţii de legiferare, dar şi remediile situaţiilor în care parlamentarii contestă respectarea acestor proceduri. În cauză, potrivit stenogramelor şedinţei a rezultat că a existat cvorum pentru votul legii sistemului unitar de pensii, acesta nu a fost contestat potrivit procedurilor parlamentare, ci confirmat prin respingerea propunerii de reluare a votului", a fost motivaţia neînceperii urmăririi penale a Parchetului, anul trecut. 

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/observator/inalta-curte-legitimeaza-furtul-robertei-anastase-in-parlament-602898.htm