vineri, 25 noiembrie 2011

Radar în Kaliningrad. Rusia va monitoriza lansările de rachete

 Scris de M.A.
O nouă staţie radar este pregătită pentru a fi dată în exploatare la Kaliningrad, ca parte a sistemului rusesc de avertizare în caz de atac cu rachete.

Acesta va permite Rusiei să monitorizeze lansările de rachete în nordul Oceanului Atlantic, inclusiv să ţină sub control sistemul de apărare antirachetă american în Europa, a anunţat vineri comandantul Forţelor de apărare aeriană şi spaţială ale Rusiei, general-locotenentul Oleg Ostapenko. ‘Vom putea controla întregul continent european şi regiunea Oceanului Atlantic, inclusiv elementele sistemului american antibalistic din Europa‘, a specificat generalul rus, precizând că la ora actuală au fost finalizate toate activităţile de pregătire în perspectiva punerii în serviciu a noii staţii radar în Kaliningrad, transmite Agerpres.
‘Suntem pregătiţi să introducem noua staţie radar în sistemul general de avertizare privind lansările de rachete‘, a menţionat Ostapenko, întrebat în ce stadiu se află pregătirile pentru darea în exploatare a noului obiectiv strategic. El a reamintit că odată cu destrămarea URSS o serie de astfel de staţii radar au rămas în afara teritoriului Federaţiei Ruse.
Comandantul Forţelor de apărare aeriană şi spaţială ale Rusiei a mai spus că la ordinul preşedintelui Dmitri Medvedev, cât de curând, vor fi instalate la Kaliningrad mai multe sisteme operativ-tactice Iskander. În acest context, generalul rus a precizat că desfăşurarea rachetelor Iskander se va face în termenul de stabilit de înalta conducere a ţării.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/radar-in-kaliningrad-rusia-va-monitoriza-lansarile-de-rachete-62135.html