joi, 24 noiembrie 2011

Audit la MAI: Zeci de tone de carburanţi, furate din instituţiile aflate în subordinea lui Igaş

Ministrul Traian Igaş a cerut un control la mai multe instituţii din subordinea sa. Igaş spune că, în urma mai multor verificări, s-a constatat lipsa a peste 40 de tone de benzină şi 24 tone de motorină.

Verificările din cadrul MAI au fost efectuate în perioada 14-18 noiembrie, potrivit
comunicatului MAI. Au fost verificate stocurile de carburanţi, modul de ţinere a activităţii contabile, precum şi a executării inventarierii carburanţilor în cadrul unităţilor ministerului.

"În cadrul controlului s-a constatat o lipsă de 24,3 tone de benzină şi 8 tone de motorină la IPJ Tulcea. Pentru lipsa constatată, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a ordonat Direcţiei de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuarea cercetării în vederea stabilirii faptelor ce au condus la prejudicierea patrimoniului IPJ Tulcea", se mai arată în comunicat.

În plus, s-au constatat lipsuri de 13,34 tone benzină şi 3,5 tone motorină la IPJ Arad, 0,9 tone benzină şi 9,16 tone motorină la ISU Sibiu, 2 tone benzină şi 3,76 tone motorină la ISU Braşov şi 0,8 tone benzină la IPF Timiş, lipsă aflată în cercetare de către organele unităţii.

S-au constatat deficienţe şi în ţinerea şi înregistrarea în contabilitate a cantităţii de carburanţi, în modul de executare a inventarierilor lunare, precum şi a modului de depozitare a carburanţilor.


Sursa:
http://www.jurnalul.ro/observator/audit-la-mai-zeci-de-tone-de-carburanti-furate-din-institutiile-aflate-in-subordinea-lui-igas-597444.htm