vineri, 18 noiembrie 2011


Nu înţeleg

 Scris de : Hari Bucur-Marcu  

Zilele acestea, domnul preşedine Traian Băsescu a devenit cea mai mediatizată şi mai comentată vedetă din domeniul public. Prezenţa domniei sale la televizorul şi la radioul publice a fost diligent urmată de lungi şi complexe emisiuni şi texte de comentarii ale spuselor prezidenţiale, precum şi de timide reacţii ale opozanţilor politici, bineînţeles în formatul declaraţiilor vagi, generale şi delicat ameninţătoare, adică un format mult mai modest decât vânjoasele apariţii radio-teve prezidenţiale.
De la început, trebuie să spun că nu ar trebui să fi scris aceste rânduri, pentru că eu nu sunt cel mai potrivit comentator al situaţiei amintită mai sus, sau al conţinutului mesajelor prezidenţiale, pentru simplul fapt că nu înţeleg despre ce este vorba.
Desigur, înţeleg că mijloacele de comunicare în masă plătite de mine cu banul public sunt folosite exclusiv pentru mesajele prezidenţialo-premieristice, pentru că am văzut, tot de curând, că actuala guvernare ţine cu dinţii de păstrarea controlului administrativ asupra acestora. Înţeleg, chiar dacă nu sunt deloc de acord cu acest fapt.
Mai înţeleg dorinţa satisfăcută a preşedintelui României de a comunica, unisens şi unilateral, cu publicul său, indiferent de conţinutul mesajului, pentru că domnia sa se consideră un comunicator şi chiar a fost gratulat de un acerb critic mediatic al său cu calificativul de „cel mai bun comunicator politic” din ţară. Iar singurul mod de a vorbi fără să primească replica la ceea ce spune şi să să ferească şi de reacţiile imediate ale auditoriului este să „apară” la televizor şi, chiar mai protejat, la radio. La fel ca mai sus, deşi înţeleg aceste lucruri, nu pot fi deloc de acord cu ele, dar asta este treaba mea de cetăţean şi nu cred că vă interesează ce treabă am eu cu domnul Traian Băsescu, preşedintele României.
Ce nu înţeleg este de ce se mai uită cineva la ceea ce spune domnul preşedinte Traian Băsescu, mai ales dacă subiectul spuselor sale este despre ceea ce se va petrece în viitor. Domnia sa şi-a făcut un renume din a spune lucruri care nu se întâmplă, încă de la începutul primului său mandat prezidenţial.

Citeşte continuarea pe:
http://www.ziuaveche.ro/opinie/nu-inteleg-60911.html