vineri, 11 noiembrie 2011

 Komisar. Femeia de fier vrea să fie preşedinte

Scris de: Marius Bâtcă

Este mică, tăioasă şi lipsită de savoare, ca iarba din tundra siberiană. Şi spune că are pregătirea psihologică şi morală de a ocupa funcţia de preşedinte. O adevărată de femeie de fier.
În timpul administraţiei comuniste a lui Vladimir Voronin, Zinaida Greceanîi a fost premierul care a înfierat cu mânie sovietică România, a închis graniţele şi a ameninţat mamele basarebene că le va ucide copiii, dacă se vor încumeta să protesteze în stradă, pentru respectarea democraţiei.
Într-un acces de prostie nativă or, mai probabil, ameţit de cine ştie ce frumuseţi strecurate în pat sau licori bahice turnate pe gât, şeful delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel, s-a trezit lăudând-o pe femeia-komisar Greceanîi. Uniunea Europeană are o experienţă bună de colaborare cu Zinaida Greceanîi, încă de pe vremea când era prim-ministru, a declarat Dirk Schuebel, care speră ca, în urma alegerilor din 18 noiembrie, să fie ales preşedintele.
Din fericire, de data aceasta, ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă, a fost pe fază şi i-a dat o scatoalcă sănătoasă, peste ceafă, nefericitului de Schuebel, amintindu-i de experienţa “Greceanîi”. “Mă bucur că ambasadorul Schuebel a avut o experienţă mai plăcută decât a noastră“, a declarat ambasadorul României la Chişinău. “Toată lumea, la Chişinău, ştie că experienţa noastră din ultima perioadă a guvernului Greceanîi nu a fost tocmai fericită: acuzaţii, până astăzi nedovedite, de instigare la revoltă şi uzurpare a puterii pe 7 aprilie 2009, expulzarea ambasadorului Teodorescu, închiderea frontierei de pe Prut”, a menţionat Marius Lazurcă

Citeşte continuarea pe: