miercuri, 23 noiembrie 2011

 
Joi, 24.11.12011, orele 11.00, la Muzeul Taranului Roman, Soseaua Kiseleff, nr. 3, Sector 1 (Sala “Clubul Taranului”) Fundatia FACIAS si SCMD organizeaza o conferinta de presa, impreuna cu semnatarii programului de actiune numit PLATFORMA CIVICA, in sprijinul sustinerii celor 12 puncte din program si a initiativei civice de strangere de semnaturi vizand modificarea Art.150 din Constitutie, in sensul declansarii procedurii de suspendare a presedintelui Romaniei si prin depunerea de catre cetateni a unui milion de semnaturi.
Tot joi, 24 11.2011, orele 10.00, membrii SCMD din Bucuresti sunt rugati sa participe  la actiunea de depunere la  Registratura Camerei Deputatilor a celor 100.000 de semnaturi stranse de la cetatenii care se opun proiectului de concesionare a Rosiei Montane.
Va prezentam mai jos mesajul trimis de catre Asociatia Alburnus Maior catre sustinatorii sai:
"Am reusit, incepand din august 2011, sa strangem pe www.rosiamontana.net, cu cortul in strada, cu standul la metrou, cu listele la serviciu printre colegi, cu ajutorul tau, nu mai putin de 100.000 de semnaturi pentru oprirea proiectului minier de la Rosia Montana si a proiectului de lege prin care companiilor miniere li se permite exproprierea, in numele statului, a proprietatilor localnicilor care se opun.

Fii alaturi de noi in continuare! Vino joi, 24 noiembrie, sa depunem petitiile noastre la Camera Deputatilor! Actiunea incepe la ora 10.00 la Registratura Camerei Deputatilor, Intrarea B4/S1 din str. Izvor nr.2-4, sector 5 (intrarea dinspre parcul Izvor).
Aceasta zi coincide cu vizita delegatiei oficiale a Parlamentului European în România, mai precis a comisiei care se ocupa cu investigarea cazurilor semnalate de cetateni prin petitii si investigarea conformarii cazurilor cu legislatia europeana in domeniu. Membrii Comisiei vor avea o serie de întâlniri cu cei care se opun proiectul minier propus la Rosia Montana. Vrem sa le aratam cati cetateni romani, profund ingrijorati de acest proiect minier, si-au luat dreptul la petitionare in serios si le amintesc constant reprezentantilor lor care le este de fapt mandatul si indatorirea. 

Ne vedem joi, ora 10:00, la Registratura Camerei Deputatilor!
Campania de informare si strangere de semnaturi continua si dupa 24 noiembrie, afla mai multe despre  actiunile urmatoare pewww.facebook.com/rosia.montana.in.unesco

Programeaza-te pentru voluntariat la metrou pe
 www.rosiamontana.net/la-metrou/ 
daca esti din Bucuresti sau trimite semnaturile prin posta la punctul de lucru din Cluj al asociatiei Alburnus Maior pe Str. David Ferencs, nr 10, ap. 5 Cluj-Napoca, Jud. Cluj, 400102 Romania".
 Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU