miercuri, 16 noiembrie 2011


Pe motiv că nu le sunt respectate drepturile
Studenţii ies joi în stradă în toată ţara

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România va demara, joi, cu ocazia Zilei internaţionale a studentului, acţiuni de protest în toată ţara, principalul motiv fiind acela că Ministerul Educaţiei nu a adoptat Statutul Studentului, a declarat joi preşedintele organizaţiei studenţeşti, Daniela Alexe.
Potrivit acesteia, drepturile incluse în Statutul Studentului sunt un pas înainte spre atingerea "unui prag de normalitate" în învăţământului superior din România. "Nu mai există niciun argument logic sau declarat ca Statutul Studentului să nu fie adoptat, deşi Legea Educaţiei prevede foarte clar că acesta trebuia să devină realitate de câteva luni. Aceasta lipsă de interes din partea ministrului Educaţiei dovedeşte că studenţii nu mai sunt un grup de interes pentru dumnealui. Drept răspuns, ANOSR organizează acţiuni de protest în marile centre universitare din ţară", a afirmat Alexe, citată de Agerpres.
Liderul USR a susţinut că, astfel, studenţii îşi exprimă dezaprobarea faţă de ignorarea drepturilor lor.
Astfel, studenţii membrii ANOSR vor organiza la Academia de Studii Economice un marş al tăcerii în faţa clădirii facultăţii de Cibernetică de la ora 13.00, iar la Universitatea Bucureşti va avea loc flash-mobul "Drepturile studenţilor în aer" în faţa facultăţii de Drept începând cu ora 15:00.
La Universitatea Politehnica din Bucureşti vor fi postate afişe, bannere şi va fi amplasat un panou pe care studenţii îşi vor scrie drepturile pe care le consideră cele mai importante, începând cu ora 13.00.

George Anghel

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/studentii-ies-joi-in-strada-in-toata-tara-164132/