vineri, 18 noiembrie 2011




Acuzaţi de complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu
Primarul şi prefectul Braşovului, anchetaţi de DNA


Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a intrat în vizorul DNA. Scripcaru este acuzat de complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi directorul de la Directia Sanitar-Veterinară şi prefectul de Braşov. Informaţia apare în dosarul în care fostul director OPC Ionel Spătaru a fost arestat pentru luare de mită.
Potrivit realitatea.net, care citează NewsIn, în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată, pe 4 noiembrie, fostul şef al OPC Braşov Ionel Spătaru se arată că procurorii DNA au disjuns cauza şi urmează să desfăşoare cercetări faţă de primarul Braşovului, Gheorghe Scripcaru, şi faţă de prefectul Braşovului, Ion Gonţea, pentru complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu.

Cei doi au fost audiaţi la sediul DNA din Capitală, pe data de 26 octombrie, în calitate de martori în dosarul fostului şef al OPC Braşov. Primarul Braşovului a mai fost chemat la DNA şi înainte de realegerea lui Boc în cadrul Convenţiei Naţionale din mai. Tot atunci, casa edilului pedelist a fost percheziţionată cu mascaţi, dar nimeni nu a spus nimic atunci.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, pe 4 noiembrie, pe fostul comisar-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov Ionel Spătaru, sub acuzaţia de luare de mită, după ce ar fi cerut 300.000 de lei pentru a revoca decizia de închidere a unei firme pentru cinci luni.

În acelaşi dosar va fi judecat şi Alexandru Muşat, pentru complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că, în perioada iulie – octombrie 2011, în calitate de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Ionel Spătaru a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale 300.000 de lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, în mai multe tranşe, suma totală de 70.000 de euro .

Banii au fost ceruţi pentru ca, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, Spătaru să revoce o decizie prin care a fost închisă activitatea unui agent economic pe o perioadă de cinci luni. La rîndul său, Alexandru Muşat este acuzat că l-ar fi ajutat pe Spătaru să primească 60.000 de euro.

Pe data de 12 octombrie 2011, Spătaru a primit de la denunţător suma totală de 60.000 de euro, în două tranşe, fiind prins în flagrant de procurori. Fostul şef al OPC Braşov a fost arestat preventiv, prin decizia Tribunalului Bucureşti.


Dan Zavaleanu
Sursa:
http://www.cotidianul.ro/primarul-si-prefectul-brasovului-anchetati-de-dna-164291/