duminică, 27 noiembrie 2011

Theodor Paleologu recunoaşte că foarte mulţi s-au săturat de Băsescu

Scris de : A.P.

Theodor Paleologu declară că, “fără îndoială, sunt foarte mulţi care s-au săturat de Băsescu“, însă să vii să spui că primul lucru pe care îl vei face este să îl suspenzi înseamnă să promiţi haos, astfel că este posibil ca PDL să câştige “pe prostia adversarului“.
Theodor Paleologu apreciat, duminică, la EuropaFm, că opoziţia comite erori nepermise, cum ar fi revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului sau declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, iar USL ar putea pierde viitoarele alegeri din cauza acestor acţiuni.
 ”Nu-i deloc exclus ca USL să rateze cu poarta goală. În mod normal, tactica inteligentă este să nu te agiţi prea mult. Să aştepţi, să câştigi la puncte, să marchezi pe erorile adversarului. Să ai un discurs inclusiv, dialogant, moderat, pentru că cu mierea se prind mai multe albine. Şi excluderea lui Mircea Geoană şi suspendarea lui de la Senat şi ideea de a-l suspenda din nou pe preşedintele Băsescu şi atacurile la adresa lui Sarkozy şi a Angelei Merkel – toate lucrurile astea, efectiv, sunt de natură să diminueze şansele USL în alegerile de anul viitor“, a susţinut Paleologu.
Paleologu a criticat în mod special iniţierea procedurii de suspendare a preşedintelui Băsescu, arătând că, în afara lipsei de şanse de succes al demersului, mesajul în sine al opoziţiei promite haos şi perpetuarea crizei.
Când vii şi spui: scopul nostru major este să-l dăm jos pe preşedinte, sperii lumea! Da, deci, fără-ndoială, sunt foarte mulţi oameni care s-au săturat de Traian Băsescu. Clar. Sunt mulţi oameni care l-au votat şi regretă acest lucru. Dar să vii să spui că primul lucru pe care îl vei face este să-l răstorni pe preşedinte, înseamnă să sperii lumea degeaba. Să promiţi haos, zăpăceală şi criză politică. Aşa ceva este, cum să spun, atât de contraproductiv încât e posibil să câştigăm. În politica românească, poţi conta întotdeauna pe prostia adversarului, că e o valoare sigură“, a declarat vicepreşedintele PDL.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/theodor-paleologu-recunoaste-ca-foarte-multi-s-au-saturat-de-basescu-62416.html