marți, 8 noiembrie 2011

Presa germană o face pulbere pe Udrea
Die Welt despre blonda de la Turism: "Carieristă, coruptă, calcă în străchini"

"Apropiata lui Traian Băsescu cunoaşte jocul politic la fel de bine cum cunoaşte dulapul ei de haine", scrie ironic publicaţia germană "Die Welt" despre apariţia pictorialului Elenei Udrea în ultimul număr al revistei "Tabu".
Autorul articolului crede că "ministrul turismului românesc sparge cu plăcere tabuuri" şi "calcă în străchini". Materialul din "Die Welt" cuprinde şi o fotogalerie cu Elena Udrea în diverse ipostaze, mai mult sau mai puţin decoltate, "ale femeii la mâna căreia stau miliarde de euro bani publici".
"În pictorialul «O lume pentru femeii ţării» apărut într-o revistă glossy românească, Udrea apare ba în rochie de latex negru, mulată pe formele-i rotunde, ba cu cizme înalte, care-i trec de genunchi", aşa este descris pictorialul ministresei de la Bucureşti în "Die Welt".
Jurnalistul Thomas Roser, autorului articolului, spune despre Udrea că şi-a schimbat apartenenţa politică şi posturile în ultimii ani aproape la fel de des ca şi garderoba sa costisitoare. "Talentul de a călca în străchini o caracterizează pe femeia carieristă, la fel ca şi nevoia de a intra în permanenţă în centrul atenţiei, cu orice preţ." "Nu doar prin suspiciunile că ar fi coruptă şi că ar abuza de putere a ajuns această femeie politician să facă valuri în presă", continuă ziaristul german. Acesta mai aminteşte şi de alte două gafe uriaşe ale blondei ministrese: "A declarat că Norvegia e membru al UE" şi " le-a fericite pe femeile afectate de inundaţii cu pantofi cu toc cui, pentru ca acestea «să se simta mai frumoase»".
"În cuprinsul revistei, jurista s-a mai transpus în Eva Peron, Cleopatra, Jackie Kennedy şi Margaret Thatcher", mai scrie "Die Welt" în ediţia sa electronică. Elena Udrea şi-ar fi justificat apariţia şocantă în acest pictorial referindu-se la însemnătatea unor femei puternice care nu s-au mulţumit să fie "simple muncitoare", ci "au schimbat politica în lume", se arată la sfârşitul articolului din prestigioasa publicaţie germană.

Cristina Horvat

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/die-welt-despre-blonda-de-la-turism-carierista-corupta-calca-in-strachini-163191/