marți, 29 noiembrie 2011


Culmea tupeului în politică
Udrea despre RAPPS, al cărei colaborator a fost: "Este cea mai mare spoliere a averii statului"



Elena Udrea, ministrul Dezvoltării şi Turismului, crede despre RAAPPS, instituţie cu care ea şi familia ei a avut strânse legături, că este "cea mai mare hoţie". Aprecierea vine în contextul în care Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, a fost acuzat în trecut că a făcut afaceri cu RAAPPS, închiriind spaţii de la această instituţie, iar Udrea a încasat bani frumoşi în anul 2004 din reprezentarea juridică a Regiei.
"Am spus şi ieri colegilor în Biroul Permanent (nr -luni). Nu trebuie să avem nici un complex legat de discutarea subiectului RAAPPS. RAAPPS-ul, după mine, este cea mai mare hoţie, cea mai mare spoliere a averii statului, pe care statul o mai are dupa '89 încoace după ce am trecut de privatizări. Pentru că în imobilele RAAPPS stau diverşi privilegiaţi ai diferitelor regimuri politice. La fiecare patru ani mai vine un regim politic cu privilegiaţii pe care-i mută în casele RAAPPS. Toate acele case sunt subvenţionate, costurile de întreţinere sunt plătite din bugetul de stat. Vedem nenumărate personaje care ajung acolo, să zicem în acord cu prevederile legale, dar care nu mai pleacă atunci când îndeplinesc condiţiile legale. Vezi doamna Roman, vezi fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, domnul Bujor Sion, în anturajul sau fiul vitreg al domnului Iliescu, să nu fac o greşeală. În orice caz, un apropiat al domnului Ion Iliescu. O mulţime de personaje chiar din Parlamentul actual care ocupă aceste case fără să plătească cheltuielile, fără să-şi plăteasca chiriile, sfidând practic populaţia, sunt date în judecată. Eu n-am nimic împotrivă să stai în Primăverii, dar atunci plăteşte pentru asta şi eventual nu sta în casa statului. Trec peste faptul că în apartamentele pe care le are RAAPPS întotdeauna se mută angajaţi ai Guvernului. De ce trebuie Guvernul să ţină un apartament de 200 de mp pentru un angajat pe care-l are? Este mult mai corect sa-i plateasca o chirie decentă", a declarat Udrea într-un interviu pentru Hotnews.

 Alexandru Vişan
Sursa:
http://www.cotidianul.ro/udrea-despre-rapps-al-carei-colaborator-a-fost-este-cea-mai-mare-spoliere-a-averii-statului-165535/