miercuri, 9 noiembrie 2011

Conducerea A.N.C.M.R.R doreşte „încetarea, definitiv, a activităţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate"

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (A.N.C.M.R.R.) „Alexandru Ioan Cuza“, persoană juridică română de drept privat, de utilitate publică, fără scop patrimonial, independentă, democratică, apolitică, nonprofit şi deschisă, (Statut, art. 1) nu vrea să mai fie apolitică. Şi, ca să nu rămână de izbelişte, îşi caută, prin organul său de conducere, un „partid de suflet”, pe care să se sprijine „la greu”, dar pe care să îl şi sprijine „în situaţii deosebite”. Şi ce alt partid ar putea răspunde unor astfel de cerinţe, decât cel al domnului Oprea, „partid care are în compunerea sa generali şi ofiţeri în rezervă cu un înalt simţ al onoarei şi al datoriei faţă de patrie”?Conştienţi fiind că „numai împreună cu o forţă politică formată din membri devotaţi patriei şi poporului nostru, cinstiţi şi iubitori de dreptate”, ANCMRR va reuşi să fie „o persoană juridică de utilitate publică”, în măsură să lupte „activ pentru ţară şi neamul românesc”, membrii din conducerea acesteia se înghesuie să-i pupe tălpile Excelenţei Sale Domnul General (r) prof.univ.dr. Gabriel OPREA, într-un raport înaintat acestuia pe data de 09 septembrie a.c.

Ca să nu existe dubii, publicăm mai jos raportul respectiv, respectând, pe cât posibil, grafia acestuia, pentru a nu-i supăra pe domnii din Biroul Permanent Central al ANCMRR.

Colonel (r.) Ilie Bâtcă

ROMÂNIA
ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A CADRELOR MILlTARE
ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE „ALEXANDRU lOAN CUZA"
Asociaţie de utilitate publică
sub înaltul patronaj al Preşedintelui Românici
şi preşedinţia de onoare a ministrului Apărării Naţionale
STAR: 1004438: Tel: 0213133101
Telefax: 021.313.05.50: Sc 409
cmail: ancmrrcentral@yahoo.com
Sediu: Palatul Cercului Militar Naţional
Str. C. Mille nr. 1, Bucureşti, sector 1
nr.775 din 13.09.2011


MINISTRUL APARĂRII NAŢIONALE
Excelenţei Sale Domnul General (r) prof.univ.dr. Gabriel OPREA

În calitatea Dumneavoastră de PREŞEDINTE DE ONOARE AL
A.N.C.M.R.R. „Alexandm loan Cuza", dorim, cu respectul cuvenit să vă supunem atenţiei şi în acelaşi timp să vă solicităm sprijinul politic al Domniei Voastre şi al Partidului U.N.P.R., pe care cu onoare îl conduceţi, pentru modificarea O.U.G. Nr.l/2011.
În concret propunem menţinerea în plată a pensiilor actuale pentru
pensionarii care au fost obligaţi să iasă anticipat la pensie şi, în general, menţinerea actualului cuantum pentru acei pensionari care prin revizuire, cuantumul pensiilor le va fi diminuat (aprox. 8000 de pensionari care aparţin casei sectoriale de pensii a M.Ap.N.).
Avem convingerea legalităţii şi pertinenţei propunerii noastre şi în acelaşi timp că este la îndemâna Guvernului Romaniei ca printr-o nouă Ordonanţă de Urgenţă sa corecteze O.U..G. Nr.l/2011 în sensul solicitărilor noastre, încheind definitiv problemele pe care acţiunea de recalculare şi revizuire a pensiilor militare le-a ridicat şi care continuă să creeze nemulţumiri în rândul unor camarazi de ai noştri. 
În acelaşitimp apreciem cu profund realism că suma cheltuită din buget pentru susţinerea în plată a pensiilor, diminuate prin revizuire, la cuantumul lor din luna decembrie 2010, nu va avea urmari nefaste asupra M.Ap.N. şi a siguranţei statului român.
Domnule ministru, demersul nostru este motivat având în vedere starea de spirit negativă şi supărătoare existentă în unele filiale teritoriale şi amplificată prin influenţa nefasta a "Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate", concretizată şi prin criticele şi etichetările ce ne sunt adresate continuu. Edificatoare în acest sens
este şi scrisoarea ce ne-a fost adresata de filiala A.N.C.M.R.R. "Maramureş", pe care o anexam prezentului raport.
În acest context, Domnule ministru, va rugăm sa sprijiniţi politic în cadrul Coaliţiei de guvernare corectarea prezentei Ordonanţe, considerând că această masură va determina încetarea, definitiv, a activităţii "Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate", activitate desfăşurată contrar specificităţii onoarei şi demnităţii
militare, Noi ofiţerii, subofiţerii şi maiştri militari în rezervă şi retragere nu avem nimic comun cu formele asociative denumite "sindicate" şi, în mod deosebit, cu aşa zisă luptă sindicală a cadrelor militare".
Domnule ministru, propunerea mai sus menţionată o vom concretiza într-un APEL pe care îl vom adresa şi altor cadre din conducerea U.N.P.R-ului (preşedinte şi secretar general), pentru că dorim ca acest PARTID să devina partidul de suflet al nostru, partid care ne-a păstrat rangul şi onoarea noastră ca militari ai rezervei armatei romane, partid care are în compunerea sa generali şi ofiteri în rezervă cu un înalt simţ al onoarei şi al datoriei faţă de patrie, partid pe care dorim să ne sprijinim la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite.
Tot odata, vă reamintim că SCOPUL ASOCIAŢIEI NOASTRE, prevăzut de statut constă în " reprezentarea şi apărarea drepturilor şi intereselor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, ale familiilor acestora, în relaţiile cu M.Ap.N., cu celelalte autorităţi şi instituţii pllblice centrale şi locale, precum şi cu organizaţii similare din ţară şi străinatate. În spiritul devizei asumate, Asociaţia realizează cerinţele cultivării patriotismului, înfăptuirii aspiraţiilor meembrilor săi în domeniul militar şi de protecţie socială"
Însă, numai împreună cu o forţă politică formată din membri devotaţi patriei şi poporului nostru, cinstiţi şi iubitori de dreptate noi, cadrele militare în rezerva şi retragere, vom reuşi să fim o persoană juridică de utilitate publică, sa luptăm activ pentru ţară şi neamul românesc.
Cu speranţe îndreptăţite credem ca apelul ce-l vom formula ne va uni forţele pentru îndeplinirea scopurilor pe carte ni le propunem.
Domnule ministru, am fi foarte onoraţi dacă aţi accepta o întrevedere cu delegaţia A.N.C.M.R.R. pentru a va prezenta şi alte aspecte ale preocupărilor noastre care n-au făcut obiectul acestui raport.

Cu recunoştinţă camaraderească,

BIROUL PERMANENT CENTRAL

BUCUREŞTI, 07.09.2011