miercuri, 16 noiembrie 2011




Bandă politică periculoasă



Ce spectaculos se întoarce ascultarea telefoanelor în capul celor care au utilizat-o ca armă împotriva libertăţilor cetăţeneşti! Stenogramele discuţiilor purtate de Sorin Apostu şi de ceilalţi inculpaţi de la Cluj scot la lumină nivelul de corupţie al actualei puteri. Dialogurile sunt şocante. Trădează practici specifice unei bande politice. Nu partid, nu grupare civică, nu echipă de oameni în slujba comunităţii. Pur şi simplu aceste transcrieri de convorbiri ne arată că oraşul vestitelor universităţi şi institute a fost ocupat administrativ, politic şi economic de o adunătură de oameni cu comportament de bandă de infractori. Clujul afacerii Caritas, Clujul Băncii Dacia Felix, Clujul afacerii Tower se dezvăluie sub PDL mai corupt ca niciodată. Comicul situaţiei vine şi de la anunţul premierului Boc. Cică el n-are nici o legătură cu scandalul Apostu. (Ce zici, mititelule? Nu l-ai văzut şi nu l-ai cunoscut, nici pe el şi nici pe fratele Buda? Şi n-ai auzit ce învârt?)
Dezvăluirile aduse de dosarul Apostu au forţa unui cutremur. Nu doar pentru că duc la premier şi la preşedinte, ci şi pentru faptul că practica publicării stenogramelor a fost decisă de data aceasta de judecătorul desemnat să judece cazul. Acesta a adăugat înregistrările la rechizitoriu şi le-a făcut publice. Şoc şi groază în rândul politicienilor puterii, mai ales că aceştia au folosit practica sifonării stenogramelor din diferite dosare pentru a-şi discredita adversarii. Atunci au controlat scurgerile, acum le incriminează. Din fericire, ele au o forţă de şoc pentru că au greutatea dovezilor venite de la un judecător.
Fac parte dintre cei înregistraţi în mod curent. Cotidianul.ro este un ziar electronic blocat la acces pentru majoritatea funcţionarilor publici din instituţiile importante. Din ministere şi din ANAF, din sediul guvernului şi din alte instituţii publice, cotidianul.ro nu poate fi accesat. Ştiu ce înseamnă prigoana în nenumăratele ei forme specifice statului totalitar. Din 1990 şi până astăzi am trecut prin aproape toate formele de ostilitate. De aceea publicarea stenogramelor primarului Sorin Apostu nu-mi stârneşte decât un zâmbet. Voi râde cu adevărat abia atunci când vor apărea şi transcrierile discuţiilor Traian Băsescu-Elena Udrea, Traian Băsescu-Adriean Videanu, Traian Băsescu-asfaltangii, Elena Udrea-Sorin Blejnar şi multe altele. Într-o bună zi chiar am putea avea parte de asemenea lecturi savuroase. Şi demne de instanţe neclintite ale statului român!
Mă întreb dacă discuţiile lui Gheorghe Falcă sunt diferite de cele înregistrate la Apostu. Sau cele privitoare la diverse contracte decise de Radu Berceanu. Sau la Primăria Craiovei, lucrurile or fi arătând diferit? Sau la Suceava, unde fluturii nu zboară decât pe bani? Or fi mai curate discuţiile lui Mazăre la Constanţa? Sau ale lui Scripcaru, la Braşov? Aş putea continua şirul întrebărilor retorice. Din păcate, în toată România situaţia este la fel. Crima comisă de regimul Băsescu stă tocmai în generalizarea corupţiei. De la primării neînsemnate până în vârful puterii, discuţiile sunt exact la fel. S-a generalizat o singură preocupare politică. Cum pot fi folosite dregătoriile pentru devalizarea banilor publici. Deasupra tuturor stă ciclopul corupţiei româneşti - Traian Băsescu.
Ideea opoziţiei de a iniţia o nouă tentativă de suspendare mă pune pe gânduri. O fi bine? O fi rău? Sigur e necesară. Din păcate, când populaţia este pregătită, Opoziţia n-are muşchi.
Oricum, dezvăluirea înregistrărilor din scandalul Apostu spânzură regimul Băsescu pe post de sac de box în dreptul nasului turtit şi învineţit al opoziţiei.

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/banda-politica-periculoasa-164107/