luni, 28 noiembrie 2011
Ceauşescu n-a murit. Îl găsim în Primăria Sectorului 2
 
UNPR-istul Onţanu scoate elevii la defilare pe 1 Decembrie


După 23 august 1989, elevii vor avea din nou posibilitatea să-şi aducă prinosul de recunoştinţă organelor de partid şi de stat. Pe 1 Decembrie, elevii din sectorul 2 vor defila în faţa lui Neculai Onţanu şi a invitaţilor săi.
Elevii, scoşi la defilare
Primarul sectorului 2 din Capitală, Neculai Onţanu, organizează o manifestare de 1 Decembrie în care implică tot ce ţine oficial de primărie şi sector. În program se află şi o serie de defilări la care participă efectivele poliţiei locale a primăriei sectorului, ale tehnicii din dotarea poliţiei locale, ale ambulanţelor sociale şi ale autospecialelor ISU. Dar nu sunt acestea singurele defilări din program.
Timp de şapte minute, între 13.40 şi 13.47, găsim în program defilarea detaşamentului de elevi care sunt poliţişti locali voluntari şi a elevilor de la liceele şi colegiile sectorului 2. Practic ne aflăm în faţa unei întoarceri în timp. Doar în regimul comunist, elevii erau aduşi să defileze în faţa oficialilor de partid şi de stat. Acum, pe post de urmaşi ai pionierilor şi UTC-iştilor, se află elevii din sectorul 2 din Bucureşti. De la 1 Decembrie 1990 şi până în prezent, la manifestările oficiale organizate la Alba Iulia sau Bucureşti, dar şi la cele de mai mică anvergură organizate în capitalele de judeţ, niciodată elevii nu au fost scoşi la defilare sau pentru alte acţiuni. Şi cum manifestarea organizată de Onţanu are o clară tentă electorală, apelarea la elevi este şi mai gravă. Deşi programul manifestărilor este cunoscut de câteva zile, nimeni de la Inspectoratul Şcolar Bucureşti, nimeni din Ministerul Educaţiei nu a luat vreo atitudine faţă de intenţiile lui Onţanu.
Defilează şi "gărzile patriotice"?
Defilările din programul lui Onţanu ne mai pregătesc o surpriză. Şi tot cu bătaie spre trecutul comunist. După ce poliţişti comunitari vor trece în pas cadenţat, salutându-i pe generalul Onţanu şi pe ceilalţi oficiali invitaţi de el, în jurul orei 13.30 va defila Garda Civică Voluntară. Cine este această gardă civică nu ştim. Nu am găsit nici o referite pe site-ul Primăriei Sectorului 2, nici pe cel al ISGU şi nici măcar pe Google. Nu este exclus ca această gardă civică să fie corespondentul gărzilor patriotice din perioada comunismului, unităţi pregătite de PCR pentru „războiul total de apărare al ţării", dar folosite inclusiv la reprimarea mişcărilor revoluţionare din decembrie 1989 din Timişoara şi alte localităţi înainte de 22 decembrie. Primarul Neculai Onţanu trebuie să explice clar ce înseamnă această gardă şi care este scopul înfiinţării ei. Nu excludem să fim în faţa unei unităţi paramilitare care să-l deservească pe Onţanu.
Armata dă o mână de ajutor electoral
Dacă, în anii trecuţi, primarul sectorului 2 din Bucureşti, Neculai Onţanu, omenea electoratul cu câteva sute de porţii de fasole şi căni cu vin fiert de 1 Decembrie, în acest an electoratul urmează să fie convins de calităţile sale de edil cu 16.000 de porţii ostăşeşti de fasole cu costiţă şi cu tot atâtea pahare de ţuică fiartă. Şi pentru ca Armata să fie implicată şi mai mult, ea îi mai pune la dispoziţile lui Onţanu şi 21 de corturi de campanie. Este clar că suntem în faţa unei implicări a Armatei în campania electorală a lui Onţanu. Dacă Armata ar fi tratat în mod similar toate primăriile de sector din Bucureşti, sau dacă ar fi arondat manifestaţiei oficiale naţionale din Capitală porţiile ostăşeşti şi corturile, atunci implicarea electorală ieşea din discuţie.
În toată această poveste mai întâlnim un element grav şi ilegal: unul dintre corturile de campanie cu porţile ostăşeşti aferente este amplasat la o şcoală. Este vorba de Şcoala nr. 40 din cartierul Periş.

Lucian Gheorghiu

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/unpr-istul-ontanu-scoate-elevii-la-defilare-pe-1-decembrie-165352/