joi, 3 mai 2012

Şeful SMFT, decorat de SUA cu Legiunea de merit în grad de comandor

Scris de : M.A. 


Comandantul Forţelor Terestre americane dislocate în Europa, generalul-locotenent Mark Hertling, a înmânat generalului-maior Ariton Ioniţă “Legiunea de merit în grad de comandor”, distincţie conferită de SUA, pentru conduită meritorie în serviciul militar cu realizări deosebite la conducerea Statului Major al Forţelor Terestre.
Potrivit Ambasadei SUA, de la numirea în funcţie, generalul Ariton Ioniţă a fost direct răspunzător de transformarea şi modernizarea Forţelor Terestre, ocupându-se, în paralel, de pregătirea şi trimiterea forţelor combatante în Afganistan.
Joi, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Ariton Ioniţă, şi comandantul Forţelor Terestre americane dislocate în Europa (USAREUR), generalul-locotenent Mark Hertling, au efectuat o vizită de lucru la Centrul de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre, din localitatea Cincu, judeţul Braşov. Cei doi oficiali au vizitat facilităţile de instruire şi s-au întâlnit cu militarii Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada”, din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmisegetuza”, aflaţi la pregătire în poligonul Cincu, anunţă SMFT.
“Poligonul Cincu este una din facilităţile importante de instruire a Forţelor Terestre, iar în ultima perioadă s-au înregistrat progrese importante pe linia îmbunătăţirii bazei materiale. Astăzi, am găsit aici comandanţi foarte buni, subofiţeri şi militari cu experienţa teatrului de operaţii, cu un limbaj operaţional bine dezvoltat,” a afirmat generalul-maior Ariton Ioniţă.
“Am discutat cu militarii români şi este impresionant să vezi evoluţia Forţelor Terestre Române în ultimii ani. Aş merge la luptă cu oricare dintre aceşti militari pe care i-am întâlnit astăzi aici. În acest moment nu este nicio diferenţă între modul în care un comandant de companie român sau american îşi conduce forţele în luptă, a declarat generalul-locotenent Mark Hertling.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/seful-smft-decorat-de-sua-cu-legiunea-de-merit-in-grad-de-comandor-91414.html