duminică, 27 mai 2012

Boc-PDL insultă Clujul


Boc se vrea din nou primar la Cluj. Mi se pare o imensă obrăznicie. Domnul Boc, personaj sufleteşte mic, fiindcă pentru puţinătatea staturii nu este vinovat el, a comis o sumedenie de fărădelegi faţă de poporul român, sau a consimţit la ele.
L-a sărăcit, umilit, îndatorat, batjocorit în vremea celor trei, cinci, şapte guverne pe care s-a prefăcut că le conduce. S-a purtat nedrept cu transilvănenii, dându-se de-al lor şi atrăgând nedrepte antipatii. Referindu-mă la Ardeal, a fost gata oricând de trădare, cu zâmbetul minciunii pe chip.
Înţeleg că principalul electorat care-l poate vota pe Boc la primăria Clujului, pentru a face diferenţa, ar fi cel maghiar. Foarte bine. E dreptul lor de cetăţeni ai acestei ţări să voteze pe cine vor. Dar de ce nu se înghesuie maghiarii să voteze, aşa cum ne-au obişnuit, un candidat de aceeaşi etnie?
UDMR se bate cu inteligenţă şi abilităţi  teribile pentru câteva ţinte majore, cea mai înaltă fiind independenţa unei ţări ungureşti în mijlocul României. E, din nou, dreptul lor să ceară ce le trece prin cap. Şi un Ţinut Secuiesc pe Marte în condiţiile în care Calea Lactee a Europei se dizolvă în acelaşi blid de interese iar felierea etnică pare extrasă din Evul Mediu.
Boc, în vremea repetatelor sale guverne, a convieţuit cu aceste cereri, în concubinaj cu ele, a făcut cu ochiul complice celor care desenau din nou traseele Dictatului de la Viena şi a aprobat facultăţi care exclud în România ideea de limbă română. De ce? Pentru a fi menţinut la putere. Veţi zice că nu el e tartorul, nu el a stat la butoanele deciziilor. Aşa e. Tartorul e cel căruia i-a stat preş la Cotroceni. Da, dar pentru statutul asumat de slugă nu porţi măcar moral o vină?
Mi-a confirmat o cunoştinţă din Cluj că Boc se bazează, pentru a câştiga din nou Clujul, pe cetăţenii maghiari. Voteze cum vor ungurii. Dar de ce le-a căzut cu tronc tocmai Boc? Revin obsesiv la această întrebare care, prin răspunsurile pe care le presupune, doare.Nu ştiu cine este candidatul USL pentru primăria Clujului. Trag speranţă să fie un om cu mintea întreagă şi suflet ardelean viu. Nu ştiu dacă UDMR are un candidat. Presupun că da. Sper să nu fie unul de paradă. Ceea ce mă intrigă este obrăznicia lui Boc, cel despre care circulă legenda în municipiu că făcea juma/juma cu unul care-i azi  la pârnaie şi care era poreclit Fifty-Fifty.
Înţeleg că brâul, mă rog, centura Clujului şi alte şosele care au primit sfeştania lui Boc, cu panglici inaugurale mai lungi decât presupusa şosea, s-au fărâmiţat în gropi a doua zi. Plimbă-te Boc, în penitenţă, pe aceste şosele până le vei netezi cu pasul, cerând iertare astfel clujenilor şi nu numai lor. Ai fost argatul lui Băsescu? El te-a pus să faci tot ce-ai făcut? Legitimează-te slugă, toarnă-ţi cenuşă în cap şi, prin autoasumarea statutului, nu candida la funcţia de vârf dintr-un municipiu care se vrea capitală culturală europeană. L-ai făcut de ruşine destul. Retrage-te în pustie Boc!

Sursa:
 http://www.jurnalul.ro/editorial/boc-pdl-insulta-clujul-613897.htm