vineri, 11 mai 2012


Guvernul ungar, amestec nepermis în treburile interne ale României

Scris de : M.A.B.

Guvernul ungar neofascist, condus de Viktor Orban, şi-a permis vineri să facă declaraţii cu un pronunţat caracter de amestec în treburile interne ale României. Aşteptăm, cât mai rapid, o reacţie adecvată din partea MAE!
Recentele evoluţii ale situaţiei din România, inclusiv declaraţiile Guvernului referitoare la legea votului uninominal şi legea minorităţilor, precum şi problema Facultăţii de la UMF Târgu Mureş, sunt un motiv de îngrijorare pentru Ungaria, a declarat un secretar de stat din ministerul de Externe de la Budapesta.
Secretarul de stat din cadrul ministerului ungar de Externe, Zsolt Nemeth, a declarat joi, pentru agenţia oficială de presă MTI, că, în ultimii ani relaţiile româno-ungare au fost caracterizate de un respect mutual şi o recunoaştere a intereselor reciproce, ceea ce a condus la realizarea multor proiecte de succes. Ar fi o greşeală “dacă dezvoltarea promiţătoare a relaţiilor ungaro-române ar ajunge la final şi ar fi o greşeală nu numai în ceea ce priveşte cele două ţări, ci ar afecta şi stabilitatea Europei Centrale, creşterea şi prosperitatea”, a declarat el, potrivit Mediafax.
Zsolt Nemeth a adăugat, totuşi, că este încă posibilă evitarea pericolului şi Guvernul ungar are voinţa politică să facă acest lucru.
La rândul său, premierul ungar neofascist Viktor Orban a afirmat, la postul public Radio Kossuth, că există un nou context pentru etnicii ungari din România, iar acum este timpul ca ei să îşi unească forţele. “Fac apel la toate organizaţiile politice maghiare care activează acolo (în România) să încerce să coopereze între ele”, a afirmat Viktor Orban, potrivit MTI.
În politică, rivalitatea este necesară, dar, ţinând cont de situaţia actuală, cooperarea şi unirea forţelor trebuie să fie abordarea supremă, a explicat el. Mai mult, tocmai Viktor Orban a declarat că întreaga Europă ar trebui “să aibă grijă împotriva unei tendinţe subite de antagonism etnic”.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/international/externe/guvernul-ungar-amestec-nepermis-in-treburile-interne-ale-romaniei-93302.html