vineri, 11 mai 2012

 

Gherila pedelistă

 
Zburătăcit de la guvernare, PDL a îşi caută cu înverşunare răzbunarea. Nu are cum ataca şi compromite Cabinetul Ponta în întregul său. Acesta abia a început să lucreze şi pare hotărât să găsească grabnice soluţii de a repune pe roate o ţară deraiată. Aşa încât potocaliii au optat pentru o tactică de gherilă, pentru vânarea unul câte unul a noilor miniştri şi, n-are importanţă cum, compromiterea lor. 
O victimă de soi le-a fost Andrei Marga, despre care, numit ministru de externe, era clar că nu va accepta postura de valet al lui Traian Băsescu. Imediat, alde Sebastian Lăzăroiu s-au iţit anunţând - după ce, zoriţi şi în lipsă de altceva mai bun, săriseră la gîtul lui Victor Alistar şi al lui Mircea Diaconu - că ştiu ei "pe surse" că profesorul ar avea pe undeva, printr-un raft al CNSAS un dosar jenant. Mizeria e cu atât mai mare, cu cât, deţinând înalte funcţii publice, inclusiv aceea de ministru, Marga fusese verificat şi răsverificat, CNSAS atestând că e curat. Dar vechea tactică machiavelică a gunoirii cuiva ("Calomniaţi, calomniaţi, ceva tot va rămâne!") e pe cât de odioasă, pe atât de eficace. Mai ales în politică. 
Un caz aparte a fost cel al nominalizatei pentru portofoliul Educaţiei, Corina Dumitrescu. Adversarii nu i-au pus semnul întrebării pe faptul că, provenind din învăţământul universitar privat, tocmai într-o perioadă în care apare ca strict necesară înlăturarea din acest sistem a fabricilor de diplome, s-ar fi putut să fie subiectivă în acţiunile sale, ori că nu cunoaşte învăţământul preuniversitar, aflat în grea suferinţă de pe urma lui Funeriu şi Baba. Au izbutit însă să o agaţe cu o formulare ambiguă în CV ("Cursuri de Drept Internaţional la Universitatea Stanford") care strecura ideea că ar fi absolvit prestigioasa instituţie, când, de fapt, era vorba despre nişte cursuri oarecare, mai mult un ciclu de conferinţe. Drept care Ponta a fost nevoit să-i retragă în ultimă clipă nominalizarea. 
Galeria de peluză a trecut acum la următoarea victimă, profesorul Ioan Mang, deja ministru al Educaţiei, acuzându-l de plagiat. Demnitarul neagă vehement, susţinând că nici vorbă de aşa ceva, dar rămânând deocamdată neelucidatăcorectitudinea (sau incorectitudinea) preluării unor pasaje din lucrărilor unor autori israelieni, taiwanezi sau japonezi. Chestiune e destul de complicată. Dacă, în urma unei analize riguroase, nu pe picior, Consiliul de Etică în cercetarea ştiinţifică, precum şi , solicitată de premier, Academia Română se vor pronunţa în defavoarea lui Ioan Mang, acestuia nu-i rămâne decât să-şi semneze demisia. Lăsând o umbră şi asupra pripelii cu care Victor Ponta l-a preferat, deşi avea la dispoziţie numeroase alte variante incontestabile. 
Ceea ce te lasă mască este însă "completul de judecată" pedelist, care, cu morgă şi fără drept de apel, îl somează pe premier să-l demită pe Mang "imediat, până luni". Ia să vedem. Acuzator principal , Emil Boc. Adică acela căruia ar trebui să i se retragă diploma de jurist după ce, prim-ministru fiind, Curtea Constituţională i-a aruncat la coş vreo 15 legi asumate şi ordonanţe de urgenţă, iar justiţia a pronunţat sute şi mii de hotărâri contra actelor sale administrative. Îl secondează Sebastian Lăzăroiu, cel care, când era director la CURS, dădea publicităţii nişte sondaje pro portocalii atât de ieşite pe mirişte, că-şi făceau cruce ceilalţi sociologi, fiind însă răsplătit cu un post de consilier la Cotroceni şi apoi cu unul de ministru, în care s-a făcut de râs. Sigur că din distribuţie nu putea să lipsească Elena Udrea, întrucât opera nu se termină până nu cântă, cum să spun, soprana. Trebuie, într-adevăr, după ce ai lăsat ţara cum ai lăsat-o, să ai obrazul foarte gros, ca să mai ieşi în public.
 
Sursa: