joi, 24 mai 2012




Miza ascunsă a scandalului de la Inspectoratul de Stat în Construcții
Traian Băsescu vrea să îl demită pe Victor Ponta cu ajutorul DNA?



” Președintele României i-a cerut telefonic șefului DNA, Daniel Morar, să determine ISC să fie parte civilă în dosarul lui Năstase” , scriu ziariștii de la ZIUAnews.ro pornind de la informații primite din interiorul DNA.

” În fapt, miza lui Băsescu este una politică, agățarea premierului Victor Ponta în dosar, acesta fiind cel care l-a numit și destituit la conducerea ISC pe Adrian Grăjdan, cel care a spus ÎCCJ că Inspectoratul nu a fost prejudiciat de organizarea simpozionului Trofeul Calității. Băsescu vrea să îl înlăture pe Ponta de la conducerea României prin procurorii DNA și să decredibilizeze USL la alegerile locale, prin condamnarea definitivă a lui Adrian Năstase. ZIUAnews.ro solicită Serviciului de Telecomunicații Speciale să facă publică durata convorbirii dintre șeful DNA, Daniel Morar și președintele Traian Băsescu.
DNA are din 2005 actele ridicate miercuri de la ISC!
Imediat după conversația avută cu Băsescu, Morar și-a trimis procurorii la ISC, să facă percheziții pentru a ridica aceleași acte ridicate în 2004, care au legătură cu dosarul lui Năstase, deși DNA nu mai avea competență în dosar. Planul lui Morar este simplu: și-a pus subalternii să deschidă un nou dosar, cel mai probabil prin autosesizare, au descins la sediul ISC, au luat documente, l-au luat pe sus pe fostul director al Inspectoratului, Adrian Grăjdan, și l-au dus la DNA, unde va negocia libertatea sa contra unui denunț. Cel mai probabil, omul pe care îl țintesc procurorii DNA este premierul Victor Ponta, premierul fiind cel care a luat în subordinea sa directă ISC, săptămâna trecută. În plus, aceasta este singura formulă pe care o mai are Traian Băsescu pentru a-l decredibiliza pe Ponta și pentru a-l înlătura de la Putere. Unul dintre liderii USL, Crin Antonescu, a avertizat miercuri că, dacă Băsescu nu se menține în limitele constituționale, moțiunea este deja pregătită. Băsescu a contraatacat, prin DNA, una dintre puținele instituții care îi mai sunt loiale. Bizar este că procurorii Direcției Naționale Anticorupție au documentele legate de dosarul „Trofeul Calității", încă din 2005, iar actele sunt depuse la dosarul de la instanța supremă, au fost analizate de procurorii DNA încă din 2004-2005, și expertizate de experți contabili care au descoperit un prejudiciu ZERO! În acest caz, Trofeul Calității, DNA nu mai are competență, câtă vreme s-a desesizat de cauză, prin trimiterea acesteia în fața instanței. Conform unor surse judiciare, procurorii au deschis un nou dosar de cercetare penală, și vizat este nu numai fostul șef al ISC, Adrian Grăjdan. Prin urmare, acțiunea procurorilor nu poate avea decât un singur scop: o nouă dovadă de loialitate față de președintele Traian Băsescu. Războiul politic este încă o dată, tranșat prin intermediul procurorilor DNA. Al căror șef este lăudat și considerat de neînlocuit de ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein. ” , mai spun jurnaliștii de la ZIUAnews.ro.

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/traian-basescu-vrea-sa-il-demita-pe-victor-ponta-cu-ajutorul-dna-183814/