marți, 22 mai 2012

 

Locotenentul din Piaţa Universităţii să fie reprimit în armată! 

Scrisoare deschisă adresată de Jurnalul Naţional ministrului Apărării

 
 
Stimate domnule ministru,
Vă aducem în atenţie situaţia dlui locotenent Gheorghe Alexandru, trecut în rezervă după o procedură dirijată politic. Un grup de comando, cu ordin precis, a hotărât în luna februarie 2012, eliminarea locotenentului “rebel” din Armată, după ce un politruc, pe post de purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, îl condamnase imediat după prima lui apariţie în public.
Vă reamintim, domnule ministru că gestul locotenentului Gheorghe Alexandru s-a constituit într-un moment de mare emoţie pentru întreaga ţară marcată de acţiuni de protest împotriva unui regim politic ce instaurase arbitrariul, ca normă supremă de decizie. Disperarea omului cinstit, patriot şi creştin, care a jurat credinţă poporului român, nu unei găşti de politicieni corupţi care au adus România în sapă de lemn, au determinat un mod de acţiune considerat, după o judecată sumară, desprinsă de contextul social, în afara cadrului strict al regulamentelor. Calea de comunicare cu societatea, aleasă de locotenentul Alexandrru Gheorghe în timpul demonstraţiilor de la Universitate, păstrându-şi haina militară, a fost capătul unui drum în care a încercat de numeroase ori să atragă atenţia asupra neregulilor din Armată, pusă sub presiunea politizării, a nepotismului şi degradării statutului ei de instituţie fundamentală a statului.

Vrem să subliniem, domnule ministru, că fără manifestările populaţiei, fără gesturi individuale de protest, cum a fost şi cel al locotenentului Alexandru Gheorghe, nu ar fi fost posibile înlăturarea guvernelor Boc şi Ungureanu. Ştim, de asemenea, domnule ministru, că şi dumneavoastră aţi suferit în urmă cu căţiva ani o decizie aparent legală dar ordonată politic de trecere în rezervă.

Iată de ce, domnule ministru, vă solicităm să analizaţi cu responsabilitatea funcţiei dumneavoastră, respectând spiritul regulamentelor şi al legii situaţia locotenentului (r) Alexandru Gheorghe, ofiţer care a apărat în fond onoarea hainei militare într-o împrejurare de maximă tensiune socială. El a primit o sancţiune nedreaptă, de asprime exemplară, disproporţionată cu faptele asumate, menită să intimideze orice militar care ar fi dorit să se adreseze superiorilor chiar potrivit regulamentelor.

Avem încrederea, împreună cu cititorii noştri care susţin acest demers, că dumneavoastră, domnule ministru, veţi găsi o soluţie dreaptă şi cumpănită pentru reparaţia morală ce se cuvine locotenentului (r) Alexandru Gheorghe, prin reîncadrarea lui în Forţele Armate Române.


Jurnalul Naţional
Sursa: