marți, 8 mai 2012

Corneliu Dobriţoiu a preluat portofoliul de la Apărare

Scris de : M.A.


Corneliu Dobriţoiu a preluat marţi oficial portofoliul de ministru al Apărării, în prezenţa premierului Victor Ponta.
Noul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a afirmat că priorităţile sale sunt reîntregirea pensiilor militarilor, dialogul cu Parlamentul şi continuarea relaţiilor internaţionale. La rândul său, Gabriel Oprea a precizat că, deşi ţara noastră se află într-o perioadă grea, cu un buget redus, Armata şi-a făcut treaba în teatrele de operaţii.
Victor Ponta a declarat, cu acest prilej, că MApN trebuie să uite de orice fel de politică şi şi-a arătat respectul pentru această instituţie, deşi a recunoscut că nu are prea multe cunoştinţe în domeniul militar. “Cele şase luni de serviciu militar obligatoriu, ca infanterist, nu pot să spun că m-au ajutat foarte mult, dar ştiu că sunteţi o instituţie fundamentală a oricărui stat democratic, că veţi avea din partea mea respectul pe care îl meritaţi şi sprijinul pentru a putea să vă păstraţi demnitatea. Vă cer şi vă rog să uitaţi de orice fel de politică, treaba dumneavoastră nu este politica”, a spus Victor Ponta militarilor.
De asemenea, premierul a amintit că bunicul său, colonelul Gheorghe Ponta, a dezertat în 1917 din armata austro-ungară şi s-a înrolat în armata română. “Nu ştiu dacă vreodată voi reuşi să mă ridic cât de cât la nivelul celor care mi-au dat numele, dar din partea mea veţi avea tot respectul şi sprijinul de care aveţi nevoie”, a conchis premierul.

Sursa:
 http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/corneliu-dobritoiu-a-preluat-portofoliul-de-la-aparare-92521.html