joi, 17 mai 2012




Prim-ministrul României, despre un prim conflict cu preşedintele
Ponta: Băsescu s-a opus returnării CASS către pensionari


Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la România TV, că preşedintele României, Traian Băsescu, s-a opus returnării CASS către pensionari.

"Eu şi domnul Georgescu am explicat că este opţiunea noastră politică. Domnul preşedinte Băsescu era împotriva ideii de a da înapoi aceşti bani, spunea că judecătorii Curţii Constituţionale au dat mai multe decizii pe această temă, iar ultima decizie nu impunea restituirea. Noi am spus că este un angajament pentru care am şi dat jos Guvernul Ungureanu şi că nu renunţăm", a spus Ponta.

Întrebat cum şi-a argumentat opoziţia şeful statului, premierul a răspuns: "Că mărim deficitul la fondul de sănătate, ceae ce nu este adevărat".

"Până la urmă, decizia politică aparţine Guvernului. Decizia o ia Guvernul, nu preşedintele", a completat Ponta.

Pe de altă parte, Guvernul va analiza posibilitatea introducerii, începând cu anul viitor, a unei taxe de solidaritate în cazul bugetarilor cu venituri excesive care depăşesc flagrant salarii sau pensii de 10.000 lei, a mai declarat, joi seara, premierul Victor Ponta.

"Dacă există astfel de venituri excesive, trebuie găsită o soluţie pentru anul 2013", a spus Ponta, la RTV, potrivit Mediafax.


Iuliana Stan

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/ponta-basescu-s-a-opus-returnarii-cass-catre-pensionari-183056/