marți, 22 mai 2012

Ipocrizie! Numele tău e Vasile Blaga !


„Daca nu îţi pasă de viaţa ta, să îţi pese de cei care trebuie să te apere !”
(citat din Vasile Blaga-B1TV, într-o conversaţie cu Ion Cristoiu, pe 21 mai 2012)

Pe 21 mai premierul Victor Ponta a plecat într-o vizită la militarii români din Afghanistan. Dacă până acum vizitele acestea erau super-lăudate de către gazetele pro-PDL, iată că Ion Cristoiu începe să le critice şi îi oferă lui Vasile Blaga prilejul să mai arunce o piatră în ograda unui minister care-a supravieţuit moral, până acum, doar din Loialitate, faţă de Ţară. Nu faţă de Băsescu şi, în niciun caz, faţă de UNPR (îşi mai aduce cineva aminte de structura politică a UNPR din Armată?). În rest…tăcere!

Cităm din Vasile Blaga, cel care vroia să fie „pamfletar” la adresa lui Victor Ponta, plecat în Kandahar, care este o regiune a Afghanistanului (nu la Kandahar după cum comentează B1TV).  Căci forţele româneşti sunt împrăştiate de-a lungul şi de-a latul provinciei, nu numai în oraşul omonim – capitală a regiunii  – cât şi în provincia vecină, Zabul ;i chiar Kabul. E vorba despre forţe româneşti care patrulează sângeros de-a lungul a cel puţin două MSR şi a câtorva drumuri secundare, plus aeroportul, şi baza de aprovizionare care le dau mari bătăi de cap.
Şi totuşi, revenind la preşedintele Senatului României, dacă nu ştiaţi, este vorba despre acelaşi Vasile Blaga care vota cu „două mâini” tăierea salariilor bugetarilor (inclusiv ale militarilor), eliminarea sporurilor de stress şi radiaţie (inclusiv sporurile militarilor), reducerea pensiilor (inclusiv ale militarilor) şi eliminarea rezerviştilor militari de pe piaţa  muncii.
În plus, tot el este cel care dădea aprobator din cap la şedinţele de guvern atunci când se vorbea despre „nesimţiţii” din Armată! Acuma-i dă  lecţii de „bună purtare lui Victor Ponta în relaţia lui cu militarii”!!!
Oare de cine o fi apărat Vasile Blaga? Nu tocmai de către militari? De cei câteva zeci de mii din interiorul ţării?  Cei de la România? Sau pentru PDL, Armata e doar la Kandahar (după cum crede Ion Cristoiu!) ?

Ce l-a enervat pe Vasile Blaga !

Ovidiu Mihalache, 21 mai 2012

În primul rând că „copilotul” Victor Ponta a „îndrăznit să meargă în teatrul de operaţii fără Traian Băsescu, dar, mai ales, fără ca Gabriel Oprea să-i raporteze „şefului” şi fără ca el să organizeze vizita!. De aceea, apare şi în discursul lui Vasile Blaga această expresie: „o copilărie” ! Lor, adepţilor lui Traian Băsescu, nu le vine să creadă că „un copil” (totuşi are 40 de ani, o vârstă la care avem deja generali cu 2 stele care conduc diverse departamente, mai ales cele care nu au de-a face cu lupta propriu-zisă, ci cele care-au de face cu organizarea vizitelor!!!) le „trage preşul de sub picioare!
În al doilea rând, nu le convine ce a spus Victor Ponta la plecarea de pe Otopeni: “Vorbim foarte rar despre militarii români, de obicei vorbim doar cu ocazia unor tragedii. Eu vreau să merg acolo, să le spun încă o dată, că sunt apreciați și că ne preocupă soarta lor”. O declaraţie gravă pentru Vasile Blaga şi Elena Udrea, mai ales: ei doi au fost cei care au tăiat „en-gros”, nu numai din salariile, ci şi din mândria Armatei Române ! (apropos: Dna Udrea a reuşit să-şi susţină doctoratul în ştiinţe militare la Universitatea Naţională de Apărare???)
Şi altă întrebare, pentru Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Elena Udrea: Dacă vă pasă de accelerarea creşterii averilor voastre, de ce nu vă pasă şi de accelerarea scăderii  veniturilor militarilor? Cei care vă apără şi pe voi şi pe Traian Băsescu, dar şi pe EBA de la Bruxelles !

Sursa:
http://www.infomondo.ro/ipocrizie-numele-tau-e-vasile-blaga-15373.html