Pensii militare-teme şi dileme
Scris de : Marin NeacșuA căzut guvernul PDL, au venit cei din USL la putere: bucurie mare. Bucurie mare şi pe pensionari, că îşi vor recupera banii luaţi pe nedrept printr-un CAS care ştie doar să ia, nu şi să dea. Nu degeaba se ceartă Băsescu cu cei din UDMR cu privire la subordonarea şefului CAS. Acolo e o un filon care bate în posibilităţi amărâtele rezerve de la Roşia Montana.
În afară de asta, o altă clasă de pensionari aşteaptă să li se facă dreptate, sau măcar să se lămurească lucrurile. Este vorba de pensionarii militari. Scoaterea pensiilor militare din rândul pensiilor ocupaţionale, includerea acestora în legea unitară a pensiilor pe aceleaşi baze de calcul, dar fără aceleaşi date, printr-o inginerie politică, au provocat reacţia puternică a acestora , în special prin sindicatul militarilor, sindicat la rândul său aflat pe undeva cam în aceeaşi poziţie ca şi legea unitară a pensiilor. Sunt pensionar militar, dar asta nu mă împiedică să văd lucrurile obiectiv şi să admit un adevăr care se află undeva peste dorinţele şi interesele personale sau de grup.
Să revenim la legea pensiilor. Imediat după schimbarea guvernului, doamna Câmpeanu s-a grăbit să afirme că luptă pentru drepturile pensionarilor, ba a mai şi vărsat câteva lacrimi pe umerii lor ca Băse pe umerii lui Stolo. Pot fi învinuit de orice, dar mie lacrimile în faţa camerelor nu îmi plac. Mai ales când sunt vărsate de cineva care, pe când era şefa Casei Naţionale de Pensii, apoi ministru al Muncii vedea altfel soarta pensionarilor, iar ca şef al comisiei de muncă din Camera Deputaţilor a pus osul serios la votarea legilor pe care acum le critică. Unde era şi ce făcea doamna Câmpeanu când se vota legea unitară a pensiilor şi militarii îşi pierdeau dreptul la o pensie ocupaţională? Ce aviz a dat acestei legi? Cum a votat? Sunt întrebări la care are de răspuns înainte de a lăcrima.
Citiţi continuarea pe:
http://www.ziuaveche.ro/opinie/pensii-militare-teme-si-dileme-94988.html