joi, 31 mai 2012




Ministrul acuză că s-a furat "mult şi sistematic"
Dan Nica: Mama Robertei Anastase are afaceri ilegale cu Poşta Română



Dan Nica, ministrul comunicaţiilor, a declarat că Poşta Română se confruntă cu o situaţie fără precedent, intervenţia guvernului echivalând cu salvarea intrării acesteia în faliment.
Joi, într-o conferinţă pe tema restructurării şi modernizării Poştei Române, Dani Nica a acuzat în termeni duri afacerile de la Poşta Română, afirmând totodată că mama Robertei Anastase are afaceri ilegale cu Poşta.
"Cuplul Boc-Anastase mai avea puţin şi băga Poşta Română în faliment, o societate cu peste 35.000 de angajaţi şi o vechime de 120 de ani. În intervalul 2008-2010, Poşta a acumulat pierderi de 485 milioane de lei, la care se adaugă o amenda aplicată de Consiliul Concurenţei, de peste 100 milioane de lei, plus o serie de obligaţii de plată către diverşi furnizori şi bugete ale statului de peste 400 milioane de lei", a spus Nica.
El a adăugat că, fără măsurile de restructurare care vor fi aplicate în perioada următoare, Poşta Română ar fi intrat în faliment începând cu 13 iunie.
Ministrul a mai afirmat că la Poşta Română s-a furat "mult şi sistematic" şi că foarte mulţi directori ai companiei s-au complăcut în această situaţie.
"De exemplu la Alpha Medical Center Ploieşti s-a constatat o pagubă de 1,392 milioane lei. Poşta a plătit aceste servicii fără să existe niciun fel de prestaţie”.
De asemenea ministrul a mai afirmat că au fost desființate mai multe funcții de conducere, dar și serviciile considerate inutile.
"Din 400 de funcţii de conducere din Poşta Română am rămas cu 111, iar din 145 de posturi de directori au mai rămas doar 51. De asemenea, au fost desfiinţate toate direcţiile regionale, serviciile integrate Fabrica de timbre dar şi serviicile de sector din Bucureşti, care erau servicii inutile", a spus Dan Nica.
Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, în direct, la Antena 3, că niciunul dintre părinţii săi nu are afaceri.
"Mama nu are afaceri, este pensionară. Tata lucrează(...). Îi atrag atenţia domnului Nica că îl voi da în judecată pentru informaţii false pe care le transmite cu bună ştiinţă. Nu este în stare să verifice nişte informaţii înainte de a le face publice (...) Ministrul Nica nu mai este o persoană căreia să-i acord credibilitate", a spus Roberta Anastase, la Antena 3.
Poşta Română este cel mai mare operator de profil, cu o reţea teritorială de aproximativ 7.000 de oficii poştale.
Acţionarii companiei sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/dan-nica-mama-robertei-anastase-are-afaceri-ilegale-cu-posta-romana-184505/