sâmbătă, 12 mai 2012


Ion Cristoiu, limbaj de maidan:
Şobolănimea uselistă, guvern bălegos, ciocoi penali și nomenclaturiști


 
Se vede că a început campania electorală. Propaganda băsistă și-a turat la maximum motoarele! Ion Cristoiu, rotiță de bază a mecanismului propagandistic cotrocenist, țipă cât îl țin plămânii împotriva Guvernului Ponta.
Că țipă nu-i de mirare - omul ăsta știe, asta face, problema e că a trecut la categoria țipături ca pe maidan! După ce - săptămâna trecută - încă înainte de trecerea de votul din Parlament al noului guvern, Cristoiu i-a catalogat ca penali pe miniștrii desemnați, sâmbătă, inventatorul găinii născătoare de pui vii a început să îi măscărească pe membrii cabinetului Ponta mai abitir ca o chivuță despletită. Neuitând firește să își exprime profunda admirație pentru idolul său Traian Băsescu, pe care îl compară cu primul-ministru D.A. Sturdza!
Ion Cristoiu - cel care de nenumărate ori s-a declarat a fi un adept al valorilor de stânga, acum explică în editorialul din oficiosul EVZ cât de mult bine a făcut românilor ”Puterea de Dreapta” (scris exact așa, cu majuscule) personificată de Traian Băsescu: ”Sub biciul crizei, Puterea de Dreapta, întruchipată de Traian Băsescu, a declanşat o campanie spectaculoasă de reducere a cheltuielilor nebune. (...) Măsurile de reducere a numărului de bugetari, de eliminare a pomenilor electorale, de rigurozitate în colectarea taxelor şi impozitelor vizau însănătoşirea naţiunii române. ”
Prima smetie peste ochi i-o trage premierului Victor Ponta, căruia îi atribuie - exact așa cum prevede propaganda băsistă, vina de a fi pilotat mașini de curse.
Firește ”maistrul” Cristoiu nu uită să îl căineze pe Mihai-Răzvan Ungureanu și să huiduie măsurile pe care le-a luat Guvernul Ponta: ”Nici n-a apucat Victor Ponta să se dezmeticească din brusca trecere de la copilotarea unei maşinuţe la pilotarea unei ţări, că o serie de măsuri luate sau anunţate au dus la o schimbare radicală de imagine. Locul lui să punem capăt cheltuielilor nebune i-a luat Să cheltuim pe rupte! În prima şedinţă de Guvern s-a adoptat, în uralele întregii noi Puteri, reîntregirea salariilor cu 8%, începând din iunie 2012. Fireşte, pregătită să fie luată de nefericitul Guvern Ungureanu, măsura reîntregirii salariilor a fost posibilă pe fondul unei anume creşteri economice. Guvernul USL a înfăţişat-o însă cum nu se poate mai FSN-ist: Ca o pomană făcută de noua Putere bugetarilor şi pensionarilor. Ea, puterea USL-istă, simţitoare la suferinţele electoratului bugetofag, a învârtit cheia la casa de bani şi a scos de acolo fişicurile.”
Ipocrizia și reaua credință a lui Cristoiu merg până într-acolo încât neagă binefacerea unei măsuri care îi salvează și lui portofelul. Este vorba despre anularea măsurii imbecile puse în operă de Traian Băsescu prin Sorin Blejnar - fostul șef al ANAF, prin care ziariștii incomozi erau executați silit pentru plata retroactivă a TVA-ului pe drepturile de autor. Anul trecut, când această măsură fiscală a fost pusă în practică, chiar și Ion Cristoiu, fan declarat al regimului Băsescu, vitupera împotriva TVA-ului pe drepturile de autor. ”Blejnar este mădularul lui Băsescu”, așa scria în acea perioadă indignatul Cristoiu referindu-se la prostia cu încasarea TVA-ului retroactiv pentru drepturile de autor. Acum, la mai puțin de un an de la prigonirea jurnaliștilor de către ANAF-ul lui Blejnar, când un guvern normal la cap a hotărât să repare nedreptatea, ”maistrul” găsește de cuviință să spună că anularea acelei măsuri e o prostie. ”Au urmat alte şi alte măsuri de pomană electorală: amnistia fiscală, scutirea de a mai plăti taxe şi impozite de către cei care primesc ajutor social, scutirea de TVA pentru drepturile de autor ” , scrie Ion Cristoiu.
Într-un moment în care nimeni (nici măcar Băsescu sau trupeții săi de la PDL) nu are nimic rău de spus despre actualul ministru al Finanțelor Publice, se trezește Cristoiu să îl facă albie de porci pe finanțistul Florin Georgescu: ”Florin Georgescu, fostul ministru al Finanţelor într-unul din cele mai bălegoase guverne ale României, cel condus pe faţă de Nicolae Văcăroiu şi din umbră de Ion Iliescu, lasă impresia unui ministru dispus nu să strângă cureaua, ci s-o lărgească pe cât de tare posibil. Te aştepţi să-l vezi, judecând după declaraţiile sale de până acum, ieşind în Piaţa Victoriei şi strigând: Ia banii, neamule! Care mai vrea, că am buzunarele pline?! ”.
Bineînțeles că ”maistrul” Jack nu a omis nici reluarea ”înțeleptelor” teze despre ”restaurație” ale lui Băsescu. ”Sub Guvernul Victor Ponta, România se întoarce în ritm halucinant la România regimului Iliescu. E vorba de o restaurare. (...) O restaurare a guvernării Văcăroiu din 1992-1996. Pomeni electorale, miniştri penali şi miniştri plagiatori, influenţarea politică a Justiţiei, îmbogăţirea ciocoilor nomenclaturişti, favorizarea grupurilor de interese. În tot acest timp, Mugur Isărescu şi Traian Băsescu tac. Tăcerea lui Mugur Isărescu nu ne miră. Domnia Sa e complice la şmecheria prin care BNR girează cu autoritatea sa nesăbuinţele ministrului Florin Georgescu rămas mai departe prim-vice-guvernato ”, scrie enervat Cristoiu uitând că ”miniștrii” se scrie cu doi ” i ” și nicidecum cu unul singur așa cum a scris el.
Ultima parte a editorialul e dedicată lui Traian Băsescu, pe care Cristoiu îl căinează amar. În acest laudatio lăcrimos închinat lui Zeus, Cristoiu se declară un admirator al doctrinei băsiste încă de la nașterea acesteia, acum șapte ani, părând a fi uitat că din cei șapte ani de domnie a lui Băsescu, el, jurnalistul ”imparțial”, vreo trei ani și i-a petrecut înjurându-l cu patos pe președintele, din curtea mogulului media Voiculescu.
Speriat că USL-ul îi pândeşte debarcarea, Traian Băsescu asistă neputincios la restaurarea implacabilă a regimului Văcăroiu. Tot ceea ce a făcut domnia sa în cei 7 ani de mandat e demolat cu tenacitate de şobolănimea USL-istă. Traian Băsescu se află în faţa unui răscruci mai mari decât cea din decembrie 2009: Poate să-şi asume bărbăţia istorică de a se pronunţa public împotriva revenirii noastre la blestematele vremuri ale FSN-ismului iliescist. Chiar riscând să fie suspendat. Poate să tacă în chip laş, pentru a nu da Coaliţiei de la Grivco pretextul de a-l suspenda. (....) Altfel spus are de ales acum între a muri în picioare sau a muri înăbuşit cu perna de puf, pusă pe faţă de Victor Ponta, în timp ce Dan Voiculescu o apasă cu fundul său mare şi greu, de mogul. Sub înalta îndrumare a Tovarăşului Ion Iliescu ”, se lamentează Ion Cristoiu.


Vlad Dumitraş

Sursa:
 http://www.cotidianul.ro/sobolanimea-uselista-guvern-balegos-ciocoi-penali-si-nomenclaturisti-182468/