duminică, 9 octombrie 2011

Opoziţia reacţionează
PDL, acuzat de cinism după ce Boc a declarat că pensionarii nu au fost afectaţi direct de criză

Partidul Social Democrat condamnă, într-un comunicat transmis presei, declaraţiile premierului Emil Boc de vineri de la Timişoara conform cărora pensionarii nu au fost afectaţi direct de criză. De asemenea, PSD reacţionează după afirmaţiile lui Boc, care a spus că va da fonduri aleşilor PDL ca să termine proiectele înainte de alegeri.
„Partidul Social Democrat constată cinismul incredibil al Partidului Democrat Liberal şi al primului-ministru Emil Boc, care declară într-o şedinţă de partid că „pensionarii nu au fost afectaţi direct cum au fost afectaţi bugetarii" de măsurile de austeritate ale Guvernului şi că, totodată, singura mare prioritate a miniştrilor PDL este să fie în contact cu primarii democrat-liberali pentru a le rezolva acestora problemele în limitele resurselor existente". Adică, în limita resurselor publice. Acest ajutor ar urma să le servească primarilor portocalii în campania electorală", se arată în comunicatul social-democraţilor.
PSD precizează în comunicatul citat că măsurile de austeritate iniţiate până la acest moment de Guvern au afectat direct pensionarii, prin „neacordarea, vreme de doi ani, a niciunei indexări a pensiilor, deşi din luna octombrie 2009 şi până în prezent, indicele preţurilor de consum a crescut cu aproximativ 12 puncte procentuale; majorarea TVA, măsură care a amplificat procesul inflaţionist; introducerea obligativităţii plăţii contribuţiei individuale de sănătate – 5,5% din pensie, pentru toţi pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei; tăierea subvenţiilor la încălzire".
Social democraţii susţin că afirmaţiile lui Emil Boc de la reuniunea liderilor PDL de la Timişoara ar trebui să convingă că democrat-liberalii nu au altă prioritate decât câştigarea alegerilor prin orice mijloace.
Emil Boc le-a promis vineri colegilor săi din partid, la întrunirea de la Timişoara, că le va da bani să-şi încheie proiectele până la alegerile de anul viitor.
"Veţi avea susţinerea necesară pentru proiectele pe care le aveţi, de care depinde, evident, partidul şi soarta noastră. Pentru că prima dată pe dumneavoastră ne bazăm la alegeri, pe cei de la nivel local. Dumneavoastră daţi sporul şi forţa. Nu este o prioritate mai mare pentru miniştrii noştri decât să fie în contact cu dumneavoastră şi să rezolvăm în limitele resurselor pe care le avem problemele", a declarat Boc.
Boc a susţinut totodată în faţa pedeliştilor că "pensionarii nu au fost afectaţi direct de criză cum au fost afectaţi bugetarii".

Ioana Radu

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/pdl-acuzat-de-cinism-dupa-ce-boc-a-declarat-ca-pensionarii-nu-au-fost-afectati-direct-de-criza-160341/