joi, 13 octombrie 2011

 Senatorul Măgureanu, girat de „Butoane“ cu 453.000 de euro


Octavian Grecu, zis „Butoane“, a girat cu trei vile, în valoare de 453.000 de euro, pentru ca fiica şi ginerele senatorului Cezar Măgureanu să poată obţine un credit de 300.000 de euro.
Cu două zile în urmă, senatorul UNPR de Giurgiu Cezar Măgureanu minţea pe toate posturile de televiziune, că nu are o relaţie specială cu Octavian Grecu, zis „Butoane", cel mai temut interlop din judeţ, şi că ar fi ajuns întâmplător la aniversarea acestuia, din 2009.„Nu era nicio nuntă a lui Grecu, era ziua lui de naştere. Am fost invitat telefonic, nu am vrut să mă duc, dar am oprit la benzinărie să alimentez maşina şi câţiva din anturajul lui au venit la mine: domnul senator, haideţi că e ziua lui Grecu Octavian, haideţi să ne faceţi şi nouă fală. Aşa zic ţiganii. Ce să mai zic?", susţinea senatorul Cezar Măgureanu. Documentele stocate în Arhiva electronică de garanţii reale imobiliare îl contrazic însă. Între familia sa şi cea a interlopului există relaţii financiare.

„Butoane" salvează afacerea lui Măgureanu

Intrat în insolvenţă, Sorin Adrian Gazdac, ginerele lui Cezar Măgureanu, a încercat să obţină un credit bancar de 300.000 de euro pentru firma sa, Danubius Food SRL. Şi, pentru că valoarea creditului era mult mai mare decât bunurile cu care putea garanta, în ajutor i-a sărit nimeni altul decât Octavian Grecu, zis „Butoane", liderul clanului care conduce de ani buni oraşul Giurgiu. Pentru fiica prietenului său din copilărie, senatorul Măgureanu, „Butoane" a pus la bătaie trei vile, în valoare de 453.000 de euro. Chiar şi poliţele de asigurare pe vile au intrat sub gaj, pentru ca, în cazul unor avarii, banca să-şi recupereze banii.

Pe de altă parte, Raluca şi Sorin Gazdac au girat cu toate bunurile celor două firme pe care le controlează, Danubius Food şi Vega Prod Logistics. Senatorul Cezar Măgureanu a declarat, ieri, pentru gandul.info, referindu-se la creditul luat de firma ginerelui său, girat atât de Octavian Grecu, zis „Butoane", cât şi de fiica parlamentarului, că nu ştie ce afaceri are fiica sa, că aceasta are 30 de ani, refuzând alte comentarii.

Întrebat în mod repetat în legătură cu existenţa unui credit de 300.000 de euro pentru firma ginerelui său, girat ulterior de „Butoane", prima reacţie a senatorului a fost: „Şi de ce mă întrebaţi pe mine? De ce mă întrebaţi pe mine? Fiica mea ştiţi câţi ani are? Fiica mea are 30 de ani". Ulterior, senatorul a devenit mai puţin categoric, replicând: „De unde să ştiu eu dom'ne ce a făcut fata mea? Şi dacă a luat un credit, probabil că l-o fi luat, eu ştiu?".

Cartierul lui „Butoane"

Pe strada Neajlovului, într-o zonă rezidenţială, chiar la intrarea în oraşul Giurgiu, dinspre Bucureşti, Octavian Grecu, zis „Butoane", a ridicat un cartier format din şase vile, pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. Deşi, oficial, locuieşte într-un apartament de bloc muncitoresc, „Butoane" şi cei doi fii ai săi sunt locatarii unui palat din centrul municipiului. Numai curtea acestei reşedinţe are peste 2.000 de metri pătraţi. În faţa palatului era parcat, ieri, un luxos autoturism Mercedes.

Un interlop sărac

Deşi îşi permite să trăiască în palate şi să ridice cartiere rezidenţiale, Octavian Grecu figurează în evidenţele Finanţelor ca fiind un om modest din punct de vedere material. Grecu este asociat într-o singură firmă, SC Versay Construct, cu niciun angajat, dar cu o cifră de afaceri de câteva sute de mii de lei. 

"De ce mă întrebaţi pe mine? Fiica mea ştiţi câţi ani are? Fiica mea are 30 de ani.''
Cezar Măgureanu senator UNPR

"De unde să ştiu eu dom'ne ce a făcut fata mea? Şi dacă a luat un credit, probabil că l-o fi luat, eu ştiu?''
Cezar Măgureanu senator UNPR

Amantă de interlop, motiv de asasinat?

Din ultimele date ale anchetei, scandalul din clubul „Emotione", în urma căruia baschetbalistul american Hardy Chauncey a fost asasinat, ar fi pornit nu de la eleva de clasa a XI-a, ci de la o altă blondă misterioasă. Aceasta a dansat pe ring cu baschetbalistul american Chauncey Hardy, cei doi fiind, se pare, cunoştinţe mai vechi. Despre ea se spune că este amanta unuia dintre interlopi şi că ar fi prostituată, aducându-i acestuia bani din serviciile prestate. Mai mult, se zvoneşte că blonda şi-ar fi sfidat „peştele" şi amantul în acelaşi timp, părăsindu-l pentru jucătorul american.

Medicii, cercetaţi pentru ucidere

„Ştiu că una dintre blonde ar fi dată la produs de cei din clanul «Butoane». Am văzut-o că a dansat cu americanul şi i-a deranjat pe cei cu care fata aceasta era în club", ne-a declarat un tânăr care a fost în club în seara tragicului eveniment. Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu s-au sesizat din oficiu. Printr-un comunicat remis presei se arată că medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă în cazul baschetbalistului american Chauncey Hardy.


Autor: Raluca Dan,Sorin Ghica

Sursa:
http://www.adevarul.ro/actualitate/Senatorul_Magureanu-girat_de_-Butoane-_cu_453-000_de_euroSenatorul_Magureanu-girat_de_-Butoane-_cu_453-000_de_euro_0_571743521.html