sâmbătă, 15 octombrie 2011

Regele, atacat de un servitor al președintelui


Oarecum pe neașteptate, fiul lui George Constantin Păunescu a ieșit la marginea pădurii și a început să îl acuze pe Regele Mihai. Parcă un mistreț ar fi început să grohăie la un leu bătrîn. Pentru cei mai mulți, răbufnirea grosolană a lui Răzvan Păunescu și a lui Georgică Păunesu era de așteptat. Fratele mai mare al clanului Păunescu încearcă să revină după o activitate scandaloasă din anii '90-'96. Omul s-a scuturat de praf și paie și a sărit lîngă actualul președinte. Şi-a împins odrasla în fruntea unui partid inexistent. E ordin să facem mai multe partide care să alcătuiască o alianță, se face șefu. E pe vine! George Constantin Păunescu e mai vechi în această poveste. E chiar instruit. Georgică Păunescu e uns cu toate alifiile. Știe că o asemenea porcăială nu se face la inspirație, ci numai la ordin. Avem comandă să-l facem pe rege? Să trăiți, se execută! Dacă e misie, cu plăcere! La urma urmelor, Georgică al nostru cîntă pe aceleași note cu președintele României. E republican sadea, dar s-ar bate pe umăr și ar sta la taclale și cu un oarece os domnesc. Vorba ceea, nu am luptat noi să ne afirmăm și să facem bani ca să ne dea cu flit un venetic de origine germană! Supranumit groparul Bancorex, perdantul de la Lido și falitul de la Fabrica de seringi din Arad, Georgică Păunescu a jucat întotdeauna în echipa fostelor structuri. Poate fiul său să facă altceva? Au cîntat și la fluierul piciorului în orchestra președintelui Ion Iliescu. Atunci au și pus umărul la repatrierea vlăstarului Paulică de Românica. L-au ajutat să se reinstaleze în țară, l-au nășit, i-au scos o sentință pe la Alexandria și l-au purtat prin lume, încercînd să-l minimalizeze pe fostul suveran al României. Cum ziceam, dacă e misie, cu plăcere!
Cine este George Constantin Păunescu? E partea de caricatură a României post Ceaușescu. Fostul nostru reprezentant comercial în Italia a fost desemnat de guvernul Văcăroiu (și el un excepțional reprezentant al acelorași structuri!) să joace rolul de om de afaceri român, rol pe care nefericitul și pelticul miliardar de carton îl joacă și astăzi pe lîngă președintele Traian Băsescu. Georgică e un soi de acoperit bun la toate. Face și pe patronul, și pe patronatul, uneori se joacă și de-a păpușarul sindicalist, e și economist, și mogul, nefiind în cele din urmă decît un naș de paradă pentru Paulică de Românica. Cine este Răzvan Păunesu? Un fost ospătar și șef de sală prin cîrciumile familiei. Odrasla s-a inserat în politică pentru a da o mînă de ajutor regimului Băsescu în campania sa de terfelire a Regelui Mihai. Familiile foștilor și actualilor încearcă să rămînă în jocul de contrafacere al democrației în România.
De ce fluieră în biserică Răzvan Păunescu într-un moment în care țara noastră (sau ce a mai rămas din lumea ei de bun-simț) îl sărbătorește pe Rege? Că așa ar fi procedat toți securiștii, împreună cu președintele? Probabil! Că așa înțeleg slugile, proletarii și țopîrlanii să se poarte la o aniversare la care nu sunt invitați? Probabil! Însă gurile rele mai zic că reacția grosolană a prăfuitului clan roșu și portocaliu ar fi parte dintr-o orchestră pusă să îl șifoneze pe Rege și să pregătească o reevaluare a restituirilor. Nu de alta, dar dintr-o asemenea operațiune, Paulică s-ar alege și el cu bani de-o masă la o bodegă și de o pereche de pantofi cu luciu. Bietul nimandru s-a săturat de atîtea perechi de pantofi scîlciați!
Republicanii noștri sunt ai Dracului! Nu sunt așa de antimonarhiști pe cît sunt de nehaliți pe decorații și de ofticați pe proprietățile Casei Regale!

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/regele-atacat-de-un-servitor-al-presedintelui-160840/