sâmbătă, 29 octombrie 2011

Atac dur la preşedinte
C.V.Tudor: Ce căuta Băsescu să vorbească în biserică?

 Supărat din cauza discursului ţinut de preşedinte după slujba de canonizare a Mitropolitului Andrei Şaguna, Corneliu Vadim Tudor i-a spus iritat Mitropolitului Ardealului că nu vrea să-l mai vadă.
"I-am zis şi lui Laurenţiu (Mitropolitul Ardealului - n.r.), să nu vă mai văd în faţa ochilor!
Liderul PRM l-a acuzat pe Mitropolit că a compromis Biserica Ortodoxă şi că a pus-o la picioarele unuia care a închis şcolile lui Andrei Şaguna. "Compromiteţi Biserica Ortodoxă Română, o puneţi la picioarele cuiva care închide şcoli, omoară oameni şi vorbeşte în biserică creştină", a declarat C.V.Tudor.
Biserica Ortodoxă l-a ajutat pe preşedintele Băsescu să îşi facă imagine, spune C.V. Tudor. "Ca doctor în istorie vă pot spune că sunt expert în viaţa şi opera lui Şaguna. Am documente originale semnate de acest martir. (...) merita să fie trecut în rândul sfinţilor. Dar s-a făcut un troc, bănuiesc, electoral, altfel nu îmi explic de ce s-a dat o lovitură la urmă, drepţilor credincioşi. Ce căuta Băsescu să vorbească în biserică? El nu mai poate să vorbească în lume (...) şi s-a refugiat aici. (...) Nimeni din politicieni nu trebuia să vorbească. În biserică nu trebuie să vorbească oamenii politici, ci oamenii lui Dumnezeu. Noi am venit în campanie electorală?", a reproşat C.V.Tudor.
Liderul PRM i-a adus aminte sâmbătă, după slujbă, Mitropolitului Ardealului, că l-a susţinut în urmă cu şase de ani, când a fost dezbătută problema moştenirii lăsate de Gojdu.
"I-am zis mitropolitului Ardealului, în 2005, în Senat, când era dezbaterea cu Fundaţia lui Emanoil Gojdu, dacă nu eram eu, Adrian Păunescu şi Gheorghe Funar, te linşau, aceştia de la PDL nu te-au lăsat să vorbeşti. Şi acum voi jucaţi geamparalele în biserică! O ruşine pentru biserică, ce a făcut astăzi! Mai trece o generaţie să spele ruşinea! (...) Au fost mai mulţi securişti de ai lui Băsescu aici decât preoţi, dar de cine îi este teamă? De ce jandarmii ţin bătrânii departe de Băsescu? Îl atacă bătrânii?", a conchis C.V. Tudor.

Crina Ionescu
Sursa:
http://www.cotidianul.ro/cvtudor-ce-cauta-basescu-sa-vorbeasca-in-biserica-162262/