luni, 10 octombrie 2011

Secretarul general al NATO: România, aliat exemplar

 Scris de : M.A.


România a fost un aliat exemplar, a declarat luni secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, în discursul său rostit la reuniunea Adunării Parlamentare a Alianţei.


De asemenea, Rasmussen a salutat decizia României, dar şi a altor state de a găzdui elemente legate de apărarea antirachetă. Secretarul general al NATO a subliniat că România a trimis forţe în Afganistan, în cadrul ISAF, misiunea condusă de Alianţa nord-atlantică, încă înainte de a deveni membru al Alianţei, şi participă la operaţiunile acestei forţe, inclusiv la demersurile de instruire trupelor afgane, transmite Agerpres. Parlamentarii au de multe ori alegeri grele de făcut, una dintre acestea fiind trimiterea oamenilor în uniformă pe teatrele de operaţiuni, a remarcat Anders Fogh Rasmussen în faţa delegaţilor la Adunarea parlamentară a NATO.
“În primul rând, mă bucur foarte mult de anunţul făcut de Turcia, România, Polonia şi Spania că vor găzdui facilităţi legate de apărarea antirachetă şi sper să auzim şi alte anunţuri în lunile care urmează până la summitul de la Chicago”, a spus secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. El a spus că aceste anunţuri “demonstrează angajamentul şi solidaritatea existente în cadrul Alianţei”.
“Vom introduce sistemul de apărare antirachetă prin abordarea gradual adaptivă”, a mai spus el. Rasmussen a declarat că peste 30 de entităţi din lume dispun de tehnologii care pot reprezenta o ameninţare. “Ameninţarea există”, a spus el.
Băsescu: România nu a cerut niciodată garanţii antirachetă

Citeşte continuarea pe:
http://www.ziuaveche.ro/international/externe/secretarul-general-al-nato-romania-aliat-exemplar-54655.html