sâmbătă, 29 octombrie 2011

 Wild Carpathia Carol al III-lea. Prinţul Charles, regele României?

Scris de M.A.B.

Wild Carpathia. Prinţul Charles, care ar renunţa la tron în favoarea fiului său, William, ar putea deveni viitorul rege Carol al III-lea al României. 


Surprinzătoarea teorie este vehiculată de Ziua de Cluj, care scrie că demersul atacurilor fără precedent la adresa regalităţii, realizate de preşedintele Băsescu în ultimele luni, încep să fie devoalate prin dezvăluiri uluitoare despre unul dintre scenariile elaborate în laboratoarele establishment-ului marilor puteri cu privire la România şi Bulgaria. O posibilă revenire la monarhie a celor două ţări este luată ca variantă de lucru pentru viitor.
Ideea unui principe străin în România apare pentru întâia oară în 2006 şi este redată de un reputat istoric. Conform surselor diplomatice ale publicaţiei citate, posibilitatea este discutată şi acum în mediile europene înalte. Tom Gallagher, reputatul istoric şi publicist britanic, unul dintre specialiştii cu greutate în istoria României, nota într-un editorial din România Liberă, pe 30 iunie 2006, că a fost adresată o invitaţie Prinţului Charles de a “deveni şeful unui stat” pe care l-a îndrăgit. Adică al României.
Prinţul Charles apare în documentarul “Wild Carpathia“, ce urmează să fie difuzat de Travel Channel UK, pe 30 octombrie, care prezintă unele dintre cele mai frumoase zone din Munţii Carpaţi, se arată pe site-ul postului de televiziune. Transilvania este prezentată, în teaserul emisiunii, ca fiind “un loc al mitului şi legendei” unde “urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii”. “Carpathia”, numele pe care prezentatorul Charlie Ottley îl dă spaţiului din interiorul munţilor Carpaţi, din România, este “aproape la fel de întinsă ca Marea Britanie” şi este pentru realizatorul filmului, un loc în care s-a păstrat sălbăticia şi un spaţiu unde încă mai trăieşte ursul brun.
În documentar, Prinţul Charles spune că este descendentul lui Vlad Ţepeş. Associated Press a scris joi că Prinţul Charles este “o miză în viitorul României” după ce s-a speculat că succesorul tronului britanic spune că este legat de Vlad Ţepeş.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/wild-carpathia-carol-al-iii-lea-printul-charles-regele-romaniei-57758.html